ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη Ρώμη μεταβαίνει ο ΠτΔ

Στη Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη

ΚΥΠΕ

Στη Ρώμη θα μεταβεί την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατόπιν πρόσκλησης της Πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε γραπτή δήλωση.

Όπως αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης, η Διάσκεψη, «η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Ιταλίδας Πρωθυπουργού», θα έχει ως κεντρικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και σε αυτή θα συμμετέχουν ηγέτες μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ και κρατών της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, καθώς και διεθνείς Οργανισμοί και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Η Κύπρος, ως μια από τις χώρες «πρώτης γραμμής σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές ροές, έχοντας τον υψηλότερο αριθμό νέων αιτήσεων ασύλου σε αναλογία πληθυσμού τα τελευταία επτά χρόνια – με το ποσοστό των αιτητών και δικαιούχων καθεστώτος διεθνούς προστασίας να υπερβαίνει το 6% του πληθυσμού της χώρας - ιεραρχεί την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού ως προτεραιότητα», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει ο Εκπρόσωπος, «έχει επανειλημμένως τονίσει την επιτακτική ανάγκη» για συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, για εξεύρεση λύσεων που να επιτυγχάνουν τη δίκαιη ισορροπία μεταξύ ευθύνης και έμπρακτης αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ, για επιστροφές σε τρίτες χώρες μέσα από τη συνεργασία με αυτές, καθώς και για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών του φαινομένου της μετανάστευσης.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στη Ρώμη, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Μαριλένα Ραουνά, και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση