ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σιζόπουλος: «Δεν είναι παράνομο αυτό που ζήτησα από τον κ. Παπαδάκη»

Η κόντρα Σιζόπουλου - Παπαδάκη...καλά κρατεί

24news team

Το ηχητικό που διέρρευσε από τη συνομιλία του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και στην οποία ακούγεται ο δεύτερος να ζητά από τον πρώτο να καταβάλει στο κόμμα ένα μέρος του ποσού που θα λάμβανε ο ευρωβουλευτής για να εργοδοτεί άτομα, προκάλεσε αναταράξεις στην ΕΔΕΚ, με αμφοτέρους τους εμπλεκόμενους να προβαίνουν από χθες σε μπαράζ δηλώσεων και ανακοινώσεων.

Ο κος Σιζόπουλος μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ανέφερε ότι είναι σαφές ποιος είναι αυτός που έκανε την παράνομη ηχογράφηση. «Όποιος ακούσει προσεκτικά θα το καταλάβει. Επίσης ποια είναι η ιστοσελίδα η οποία έχει δημοσιοποιήσει αυτό το ηχητικό και ποια σχέση έχει με τον κο Παπαδάκη (σ.σ πρόκειται για την ελληνική ιστοσελίδα "tvxs", ιδιοκτήτης της οποίας είναι ευρωβουλευτής). Ο καθένας καταλαβαίνει τι γίνεται, εκεί στις Βρυξέλες τι συνωμοτούν, τι συζητούν και τι κάνουν».

Εν συνεχεία ο κος Σιζόπουλος ανέφερε ότι, υπάρχουν δύο διαστάσεις, «Η μία διάσταση είναι ότι ο κος Παπαδάκης επιχειρεί να δημιουργήσει εσωστρέφεια και προβλήματα στην ΕΔΕΚ, ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών και των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με προφανή στόχο να μην μπορέσει το κόμμα να συγκεντρώσει ικανοποιητικά ποσοστά και να επιρρίψει την ευθύνη στο Σιζόπουλο. Είναι αυτό που επιχείρησαν να κάνουν και στις βουλευτικές εκλογές του 2016 και στις βουλευτικές του 2021. Το ερώτημα είναι το εξής: Αφού θέλουν να κάνουν κόμμα, γιατί ασχολούνται με την ΕΔΕΚ;» Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι, «έχει πανικοβληθεί από την έρευνα που κάνει το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος του αρχηγείου της αστυνομίας», τονίζει.

Όσον αφορά το ηχητικό ανέφερε ότι, «εμείς ζητήσαμε από τις 25 χιλιάδες ευρώ που καλύπτει το Ευρωκοινοβούλιο στους ευρωβουλευτές για να εργοδοτούν συνεργάτες, να του υποδείξουμε ένα αριθμό ατόμων να τους εργοδοτήσει ως συνεργάτες του. Και ένα αριθμό να επιλέξει ο ίδιος. Και ερωτώ: Είναι παράνομο, ένα κόμμα το οποίο τον εξέλεξε ευρωβουλευτή να του προτείνει κάποια άτομα για εργοδότηση; Αυτό του προτείναμε. Απλώς ο κος Παπαδάκης ήθελε να οξύνει τα πνεύματα. Ο λόγος που άρχισε να οξύνει τα πράγματα με την ηγεσία του κόμματος, είναι γιατί η ΕΔΕΚ απέρριψε τη διζωνική και ως ονοματολογία, από τον Μάιο του 2015. Έχουμε τις δηλώσεις του στις εφημερίδες. Και να ρωτήσω και κάτι άλλο. Είναι παράνομο, το κόμμα που σε εξέλεξε, να σου προτείνει να εργοδοτήσεις κάποια άτομα ώστε να υπάρχει πιο στενή συνεργασία, αλλά και να αναβαθμίσουμε το γραφείο ευρωπαϊκών υποθέσεων του κόμματος, αλλά δεν είναι παράνομο να εργοδοτεί την ιδιοκτήτρια της εταιρείας "Anti-Smoking Center", που της παραχώρησε όλες τις μετοχές ο ίδιος, και την ίδια στιγμή να της παραχωρεί και χώρο για να ασκεί τα επαγγελματικά της καθήκοντα, να πληρώνει τα έξοδα του συγκεκριμένου χώρου το ευρωκοινοβούλιο και αυτή να είναι υπάλληλος του Παπαδάκη με ένα υψηλό μισθό;».

Όσο για το γεγονός πως ο κος Παπαδάκης θα πάει στην Αρχή κατά της διαφθοράς ο κος Σιζόπουλος απάντησε: «Μπορεί να πάει όπου θέλει. Εμείς όποιος απευθυνθεί κοντά μας, στο πλαίσιο των δικών μας των δικαιοδοσιών, θα συνεργαστούμε. Κι αν μέχρι στιγμής δεν δημοσιοποιήσαμε στοιχεία, είναι γιατί ακριβώς από τη στιγμή που ξεκίνησε να γίνεται μια έρευνα, εμείς δεν θέλαμε με δημόσιες παρεμβάσεις να δημιουργήσουμε μια αρνητική εικόνα. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν υπέκυψα στις πιέσεις, ούτε του Αρχηγείου της Αστυνομίας, ούτε του τέως Γενικού Εισαγγελέα για να δώσω στοιχεία, σχετικά με τη δήλωση που έκανα τον Φεβρουάριο του 2020, ΄ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν, ο κος Παπαδάκης ενδεχομένως να μην εμπλέκεται μόνο σε πειθαρχικά αδικήματα, αλλά και σε άλλου είδους αδικήματα».

Για το αν είναι νόμιμο να μην δίνει στοιχεία στον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Γενικό Εισαγγελέα απάντησε: «Βεβαίως. Γιατί ακριβώς από την πλευρά της OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης), είχε ζητηθεί να μην υπάρξει καμία δημοσιοποίηση, κανενός από τα στοιχεία της εν λόγω υπόθεσης. Κι εμείς τηρήσαμε αυτή τη δέσμευση που δώσαμε στην OLAF».

Η θέση του Παπαδάκη:

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση - απάντηση που εξέδωσε χθες Τρίτη 17 Οκτωβρίου ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, μετά τη διαρροή του ηχητικού αποσπάσματος μεταξύ του ιδίου και του Προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Μ. Σιζόπουλος, πριν από τις Ευρωεκλογές του 2019, είχε ζητήσει από όλους τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της ΕΔΕΚ, να υπογράψουμε “Σύμβαση – Έντυπο Δέσμευσης” με το οποίο, θα συναινούσαμε ουσιαστικά στην απόσπαση χρημάτων από κονδύλια του Ευρωκοινοβουλίου». Παράλληλα, σημειώνει ότι «επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά η αναφορά μου, για μετατροπή του κόμματος σε εγκληματική οργάνωση».

Αυτούσια ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή

"Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορεί στα Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδος και της Κύπρου, ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ο “πρόεδρος” της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ακούγεται να απαιτεί από εμένα, ως επανεκλεγέντα Ευρωβουλευτή, να συναινέσω, σε παράνομες διαδικασίες για την απόσπαση χρημάτων από τα κονδύλια που διαθέτει το Ευρωκοινοβούλιο, σε μισθούς συνεργατών και έξοδα λειτουργίας γραφείου του Ευρωβουλευτή στην Κύπρο.

Η συνομιλία, η οποία ηχογραφήθηκε από τον ίδιο, εν αγνοία μου, επιβεβαιώνω ότι είναι αυθεντική και έγινε στα γραφεία της ΕΔΕΚ, λίγο μετά την επανεκλογή μου.

Ο Μ. Σιζόπουλος, πριν από τις Ευρωεκλογές του 2019, είχε ζητήσει από όλους τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της ΕΔΕΚ, να υπογράψουμε “Σύμβαση – Έντυπο Δέσμευσης” με το οποίο, θα συναινούσαμε ουσιαστικά στην απόσπαση χρημάτων από κονδύλια του Ευρωκοινοβουλίου.

Εξήγησα ότι αυτό, είναι παράνομο και ανήθικο.

Επιπλέον, ξεκαθάρισα ότι, για κάθε ποσό που εκταμιεύεται από το Ευρωκοινοβούλιο προς τα μέλη του, προσκομίζονται αποδεικτικά και γίνεται σχολαστικός έλεγχος, ώστε να δαπανούνται με διαφάνεια, για τον σκοπό που προορίζονται.

Στο ηχητικό, ακούγεται πολλές φορές, να επαναλαμβάνω ότι αυτό που μου ζητάει είναι παράνομο και εκείνος ακούγεται να επιμένει να παρανομήσω, μέχρι και το τέλος της συνομιλίας, όταν πλέον καταλήγει να με απειλεί, ότι αν δεν συναινέσω θα μείνω χωρίς κόμμα, όπως τελικά και έγινε αφού με “διέγραψε” από την ΕΔΕΚ.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα προαναφερθένα γεγονότα, επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά η αναφορά μου, για μετατροπή του κόμματος σε εγκληματική οργάνωση.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζω ότι είχα προσφύγει στο εθνικό δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε, ξεκάθαρα και κατηγορηματικά, ότι η συμφωνία που μου επέβαλε ο Μ. Σιζόπουλος ήταν παράνομη.

Παράλληλα, υπενθυμίζω ότι αυτή ήταν και η εισήγηση των δικηγόρων μου, προς τα μέλη του

Πειθαρχικού Συμβουλίου, την οποία προφανώς απέρριψαν, παράλογα και αναίτια, αρνούμενοι να δεχτούν τις θέσεις που, με συνέπεια και εξ αρχής, θέταμε.

Το ηχητικό τεκμήριο έχει ήδη αποσταλεί στους δικηγόρους μου, ώστε να ληφθούν όλα τα νομικά μέτρα, απέναντι σε έναν απροκάλυπτο εκβιασμό.

Με τη δημοσιοποίηση του θέματος, μπορεί πλέον, ο κάθε ένας και η κάθε μια, να επιβεβαιώσει οριστικά ότι η “διαγραφή” μου από την ΕΔΕΚ ήταν εκδικητική, κατόπιν της άρνησής μου να συναινέσω στην παρανομία, που προσπαθούσε να μου επιβάλει, ο ίδιος ο Μ. Σιζόπουλος.

Να σημειωθεί ότι, μέχρι και πρόσφατα, όντας “διαγραμμένος”, κατέβαλλα μηνιαίως στην ΕΔΕΚ, την εισφορά μου, ως πολιτειακός αξιωματούχος, ως όριζε το καταστατικό, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις οικονομικές καταστάσεις, που δημοσίευσε το κόμμα στην ιστοσελίδα του.

Με τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Μ. Σιζόπουλου, το κόμμα του Βάσου Λυσσαρίδη, το κόμμα των Αγωνιστών της Δημοκρατίας, δεν αντικατοπτρίζει τίποτα πια από τις αρχές του. Ιστορικά στελέχη έχουν διαγραφεί, τα ποσοστά της ΕΔΕΚ έχουν συρρικνωθεί και ο δημόσιος λόγος που εκφράζει τα τελευταία χρόνια, δεν θυμίζει τίποτα από Σοσιαλισμό και Δημοκρατία."

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση