ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Σε ρυθμούς debate τα επιτελεία

Τι ατοπήματα θα αποφύγει ο κάθε υποψήφιος και που θα επικεντρωθεί

Περισσότερο μάχη εντυπώσεων παρά ουσίας αναμένεται να είναι το πρώτο και τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπειτ των πέντε υποψηφίων για την προεδρία. Ήδη με τις δημοσκοπήσεις να συνεχίζουν να τρέχουν στα επιτελεία αλλά να μη δημοσιοποιούνται, τα βλέμματα στρέφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία και συνεπώς καλύτερη εμφάνιση κατά την τηλεοπτική αντιπαράθεση.

Η τηλεμαχία των πέντε υποψηφίων θα ξεκινήσει το βράδυ της Δευτέρας λίγο μετά τις 9 το βράδυ και θα έχει διάρκεια δύο ωρών. Οι υποψήφιοι θα ανακριθούν από τους δημοσιογράφους των πέντε καναλιών, Πανίκο Χατζηπαναγή του ΡΙΚ, Γιώργο Κασκάνη του ΑΛΦΑ Κυριάκο Πομηλορίδη του ΑΝΤ1 Χρίστο Χαραλάμπους του ΣΙΓΜΑ και Μάριο Παπαηλία του TVONE. Στο πρώτο σκέλος, η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε Κυπριακό, ενεργειακά, εξωτερική πολιτική, ενώ στη δεύτερη η ώρα θα συζητηθεί η εσωτερική διακυβέρνηση και η οικονομία.

Με άρωμα θεσμικό

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα προσπαθήσει να αποφύγει την αντιπαράθεση με τους ανθυποψήφιούς του θέλοντας να κρατήσει τον θεσμικό του προφίλ αλλά και το προεκλογικό του αφήγημα πως μόνος αντίπαλός του είναι τα προβλήματα της κοινωνίας και όχι οι άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία. Όπως αναφέρουν στελέχη, θα δώσει έμφαση στην ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της Κύπρου κατά την τελευταία πενταετία, αλλά και τα όσα επιτεύχθηκαν κατά την θητεία του, τόσο στην «ανάκαμψη της οικονομίας» αλλά και στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Στο επιτελείο του κ. Αναστασιάδη επισημαίνουν πως ο ίδιος έχει μεγαλύτερη εμπειρία και άνεση σε τηλεμαχίες και αυτό αναμένεται να το αξιοποιήσει πλήρως ο κ. Αναστασιάδης. Υπάρχει ωστόσο και η ανησυχία για ενδεχόμενα λεκτικά ατοπήματα όπως το ζήτημα της ΑΟΖ που ενδεχομένως να στοιχίσουν στην υποψηφιότητα του Προέδρου. Όπως αναφέρουν στελέχη που βρίσκονται στον περίγυρο του προέδρου «προτιμούμε να μη χάσουμε παρά να κερδίσουμε» σημειώνοντας πως το εν λόγω ντιμπέιτ είναι υψηλού ρίσκου.

Μαλάς με συναίνεση

Ο Σταύρος Μαλάς θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις προτάσεις του, τόσο σε ο,τι αφορά την οικονομία όσο και στο κυπριακό. Στόχος είναι να αποφευχθούν ατοπήματα, όπως αυτό της περασμένης προεκλογικής με την τιμή της βενζίνης και η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία. Δεν θα παραλείψει να ρίξει βολές προς τους δύο κύριους αντιπάλους του για ζητήματα αναξιοπιστίας και θα υπογραμμίσει το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή με το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Στο επιτελείο του κ. Μαλά αντιλαμβάνονται πως μία καλή παρουσία θα ενισχύσει ήδη την δυναμική που παρουσιάζει ο υποψήφιος το τελευταίο δεκαήμερο.

Νικόλας σε επίθεση

Μεγάλο κρίνεται και το διακύβευμα στο επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου. Όπως επισημαίνεται ο ίδιος έχει προετοιμαστεί αρκετά ούτως ώστε να ενισχύσει τη δυναμική του γνωρίζοντας πως για τη δεύτερη θέση θα παιχτεί θρίλερ, μέχρι και την υστάτη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΔΗΚΟϊκός πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία θα κορυφώσει την επιθετική πολιτική του τόσο απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη, όσο και στον Σταύρο Μαλά, συνδέοντάς τον με την διακυβέρνηση Χριστόφια.

Ποντάρει στην εμπειρία ο Λιλλήκας

Ο Γιώργος Λιλλήκας έχει ποντάρει πολλά στο ντιμπέιτ και αυτό καθόλου τυχαία. Όπως αναφέρουν κύκλοι του περίγυρού του, ο ίδιος είναι ιδιαίτερα έμπειρος στις τηλεμαχίες και θα το αξιοποιήσει πλήρως για να ενισχύσει τη δυναμική της υποψηφιότητάς του. Θα στρέψει τα πυρά και στους τρεις προηγούμενους ανθυποψηφίους καταγγέλλοντάς τους για ευθύνες, τόσο σε ο,τι αφορά την κατάσταση στο κυπριακό όσο και στην οικονομία. Θα ποσπαθήσει παράλληλα να καταδείξει πως τόσο ο Νικόλας Παπαδόπουλος όσο και ο Σταύρος Μαλάς είναι πολιτικά άπειροι και πώς ψήφος σε αυτούς αποτελεί ψήφο πειραματισμού.

Εναντίον όλων ο Χρίστου

Εναντίον όλων αναμένεται να κινηθεί ο Χρίστος Χρίστου επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλους τους ανθυποψήφιούς του για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην οικονομία όσο και στο κυπριακό. Στο επιτελείο του κ. Χρίστου βλέπουν με αισιοδοξία τις δημοσκοπήσεις που τους παρουσιάζουν τέταρτους σε σειρά προτίμησης και θα προσπαθήσουν να το διατηρήσουν.

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X