ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην αντεπίθεση ο Αβέρωφ: Η απάντησή του στην έκθεση της ΕΥ για Προεδρικές

Διερωτάται ποιοι υποψήφιοι παραβίασαν τον νόμο, τονίζοντας πως τα ονόματά τους βρίσκονται κρυμμένα στις υποσημειώσεις

24news team

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μέσα από γραπτή του δήλωση απαντά στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις παρανομίες που του καταλογίζονται για την περίοδο της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος ήταν ένας εκ των υποψηφίων στις Προεδρικές Εκλογές και που κατηγορείται από την Ελεγκτική Υπηρεσία ότι έλαβε παράνομα 70.000 ευρώ από τον ΔΗΣΥ, διερωτάται ποιοι υποψήφιοι παραβίασαν τον νόμο, τονίζοντας πως τα ονόματά τους βρίσκονται κρυμμένα στις υποσημειώσεις.

Μάλιστα ο κ. Νεοφύτου καλεί την Ελεγκτική Υπηρεσία να τοποθετηθεί άμεσα με καθαρότητα και χωρίς τυπολατρικές υπεκφυγές, υποδεικνύοντας μεταξύ άλλων, πως «με βάση την Έκθεση που δημοσιεύτηκε, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ δεν είχαν καμία σχέση και συμμετοχή στις Εκλογές».

Αυτούσια η δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου

Με βάση την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, δεν είχαν καμία σχέση και συμμετοχή στις Προεδρικές Εκλογές. Δεν υποστήριξαν κανένα, δεν έκαναν καμία προεκλογική και είχαν ΜΗΔΕΝ δαπάνες.

Ποιοι υποψήφιοι παραβίασαν τον νόμο; Κρυμμένα τα ονόματα στις υποσημειώσεις

Διάβασα με προσοχή την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Κατ΄αρχάς, αναφέρω επιγραμματικά ότι στις κρατικές χορηγίες για τα κόμματα ενσωματώθηκαν το 2021 και οι χορηγίες για τις οποιεσδήποτε εκλογές. Επίσης, ότι ο κάθε υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας δικαιούται να κάνει προεκλογικές δαπάνες μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ.

Διαπιστώνουμε λοιπόν, εγώ και όλοι οι πολίτες, ότι με βάση τη συγκεκριμένη Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, ούτε είχαν, ούτε υποστήριξαν υποψηφίους! Δεν είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή και δεν δαπάνησαν ούτε ένα σεντ για την προεκλογική εκστρατεία! Ως εκ τούτου, είναι κατά την Ελεγκτική Υπηρεσία απόλυτα νομότυποι!

Όμως, στην ίδια την Έκθεση, διαπιστώνουμε επίσης ότι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάνης υπερέβησαν το όριο του 1 εκατομμυρίου – ενώ, επαναλαμβάνω, ο νόμος είναι πολύ σαφής.

Εις ό,τι με αφορά υπέβαλα στις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος αναλυτικό πίνακα εσόδων και δαπανών. Μάλιστα το περίσσευμα των 93.000 το επέστρεψα στο κόμμα μας.

Επειδή κανένας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από ασάφειες και υποσημειώσεις, επιδιώκοντας να στρέψει την προσοχή από τα υπαρκτά σε ανύπαρκτα θέματα, καλώ την Ελεγκτική Υπηρεσία να τοποθετηθεί άμεσα, με καθαρότητα και χωρίς τυπολατρικές υπεκφυγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση