ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Περπάτησαν στην παλιά Λευκωσία για να στηρίξουν Τορναρίτη

Στα πλαίσια εκδήλωσης στήριξης του υποψήφιου Δημάρχου Λευκωσία

Ανακοινώσεις

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου, μέλη της ηγεσίας και φίλοι της παράταξης καθώς και υποψήφιοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περπάτησαν σήμερα στους δρόμους της παλιάς Λευκωσίας με κατάληξη τη Φανερωμένη στα πλαίσια εκδήλωσης στήριξης του υποψήφιου Δημάρχου Λευκωσίας κ. Νίκου Τορναρίτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζήτησαν με πολίτες και καταστηματάρχες της Λευκωσίας για τις προκλήσεις και τις προοπτικές της πόλης, τις ανησυχίες των δημοτών αλλά και τις προτάσεις τους για το μέλλον της τελευταίας μοιρασμένης πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η κ. Αννίτα Δημητρίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Λευκωσία για τον ΔΗΣΥ φέρει πολιτική και όχι μόνο ιδιαιτερότητα, ως η μοναδική μοιρασμένη πρωτεύουσα. «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πίστεψε στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι αυτή πρέπει τώρα να φέρουμε εις πέρας, και θα το κάνουμε και μέσα από προσωπικότητες που μπορούν να ανταπεξέλθουν στο όραμα που χρειάζεται η Λευκωσία και η Κύπρος μας. Να σταθώ ιδιαίτερα στην υποψηφιότητα του φίλου, συνάδελφου και συνεργάτη Νίκου Τορναρίτη. Είναι μια προσωπικότητα που απολαμβάνει ευρείας αποδοχής από τους πολίτες και από πολλούς πολιτικούς χώρους. Αυτές είναι οι συνέργειες που χρειαζόμαστε για να προχωρήσει η Λευκωσία μπροστά. Με πολιτικό βάθος και κύρος που είναι απαραίτητο για την αναδόμηση και πρόοδο ιδιαίτερα της πρωτεύουσας της Κύπρου».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nicos Tornaritis (@nicostornaritis)

Η κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τέλος όλους τους συνεργάτες για την παρουσία τους υπογραμμίζοντας ότι θέλουμε οι πολίτες να νιώσουν ότι γνωρίζουμε πως να διαχειριστούμε τα προβλήματα αλλά και πως παραμερίζουμε δογματισμούς για να προχωρήσουμε για την πρόοδο της Λευκωσίας και της Κύπρου.

Ο κ. Τορναρίτης από την πλευρά του τόνισε ότι όταν πριν 15 μέρες κατέθετε την υποψηφιότητά του στους δημότες της Λευκωσίας, υπογράμμιζε ακριβώς ότι το σχέδιό του για τη Λευκωσία θα το δημιουργήσει μαζί με τους δημότες. «Από την πρώτη μέρα συνάντησα πολίτες στο Καϊμακλί, στην Παλουριώτισσα, στην παλιά Λευκωσία, στην Έγκωμη, στον Άγιο Δομέτιο και στην Αγλαντζιά. Οι πολίτες αγκαλιάζουν αυτήν την προοπτική και θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς. Ευχαριστώ πάνω από όλα την παράταξή μου, τον ΔΗΣΥ, που μου έδωσε αυτήν την εντολή. Ευχαριστώ το ΔΗΚΟ, τη ΔΗΠΑ, τους ανένταχτους πολίτες που αγκαλιάζουν αυτήν την υποψηφιότητα. Εγώ έρχομαι για να δώσω στη Λευκωσία. Δεν έχω τίποτα να πάρω. Θα καταθέσω την εμπειρία, το όραμα, θα προσθέσω στις διεθνείς διασυνδέσεις και βεβαία θα ακούσω τους δημάρχους που υπηρέτησαν την πόλη και όσους έχουν κάτι να πουν για αυτή την πόλη που είμαι σίγουρος ότι όλοι αγαπάμε. Με σύνθεση και ομόνοια πάμε μπροστά. Με διαφοροποιήσεις και ίντριγκες δεν μπορούμε να πάμε πουθενά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τορναρίτης, καταλήγοντας ότι όλοι οι δημότες πρέπει να αντιμετωπίζουν το μέλλον της Λευκωσίας με αισιοδοξία.

Μιλώντας για τον Χρύσανθο Φάκα η κ. Δημητρίου τόνισε επιπρόσθετα ότι αποτελεί επιλογή του ΔΗΣΥ και είναι μια προσωπικότητα που συνέδεσε το όνομά του με τη Δημαρχία της Λευκωσίας. Επιλογή για τη θέση του Περιφερειάρχη, πρόσθεσε η κ. Δημητρίου, είναι ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. «Προχωράμε δυναμικά, αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουμε σήμερα. Δεν θα σταθούμε σε σενάρια και φημολογίες αλλά σε αυτά που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Έτσι προχωράμε με τις επιλογές μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουν να διασφαλίσουμε όλοι μαζί το όραμα που αξίζει για τη Λευκωσία», σημείωσε.

Η κ. Δημητρίου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε πως θα παραβρεθεί σε ανάλογες εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις, τονίζοντας πως η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μια δύσκολη μεταρρύθμιση και ότι είναι στο χέρι μας να παραμερίσουμε σκοπιμότητες που δεν χωρούν επί της παρούσης και να δούμε το καλό του τόπου. Σε αυτό δεν κάνουμε καμιά έκπτωση.

Ο κ. Φάκας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον ΔΗΣΥ για τη στήριξη, όπως και τη ΔΗΠΑ. Σημείωσε ότι η Λευκωσία αλλάζει, έγιναν πολλά τα τελευταία χρόνια και αυτό που σταδιακά χτίζεται μας δικαιώνει. «Στα εύκολα και δύσκολα ήμουν παρών και όραμά μας είναι από άκρη σε άκρη σε όλη τη Λευκωσία να δημιουργήσουμε μια πόλη φιλική, προσβάσιμη και πάνω από όλα να υπάρχει συνδεσιμότητα με τις οικιστικές περιοχές και με το κέντρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση