ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΚΕ: Πολύ θετικό γεγονός ο διορισμός απεσταλμένης ΓΓ ΟΗΕ

«Μπαίνουμε σε αυτή τη νέα περίοδο με αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη», τόνισε

ΚΥΠΕ

Την πολιτική βούληση της ε/κ πλευράς και του Προέδρου Χριστοδουλίδη να συμβάλει εποικοδομητικά και με άλλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, χαιρετίζοντας το διορισμό της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ως προσωπικής απεσταλμένης του ΓΤ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

«Θεωρούμε και χαιρετίζουμε ως πολύ θετικό γεγονός ότι ο ΓΓ χθες με επίσημη ανακοίνωσή του έχει ορίσει ως απεσταλμένη την κ. Άνχελα Κουεγιάρ», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο των εορτασμών για τα Θεοφάνεια στην Πάφο.

Ο Εκπρόσωπος, επανέλαβε πως από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μεταφέρει και επέμενε στον διρισμό ενός απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ το συντομότερο δυνατόν και στην πραγματοποίηση επαφών τόσο και με τις δύο πλευράς, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Μπαίνουμε σε αυτή τη νέα περίοδο με αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη, με ειλικρινή πολιτική βούληση για να συμβάλουμε εποικοδομητικά, για να αναλάβουμε και άλλες πρωτοβουλίες, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσωπικά, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί με στόχο φυσικά τη βιώσιμη οριστική επίλυση του Κυπριακού με βάση λύσης διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα», πρόσθεσε.

Για το μήνυμα της ημέρας, ο κ. Λετυμπιώτης ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο «καλή φώτιση».

«Ο Θεός να μας φωτίζει και ας ευχηθούμε το 2024 να είναι ένα έτος ελπιδοφόρο και φωτεινό να υπάρχει φως στη ζωή μας και ασφαλώς φως στην πατρίδα μας ας είναι το 2024 το έτος λύτρωσης της Κύπρου», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση