ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

«Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου να αφυπνίσουν όσους ζουν σε ιδεατούς κόσμους»

Το σχόλιο Αναστασιάδη για τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ

Την ελπίδα οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αφυπνίσουν όσους ζουν σε ιδεατό κόσμο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Τσαβούσογλου είχε δηλώσει πως οι Ε/κ πρέπει να ξυπνήσουν από το όνειρο της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και της κατάργησης των εγγυήσεων και ο Πρόεδρος ρωτήθηκε κατά πόσον οι δηλώσεις αυτές δυσκολεύουν την επίλυση του Κυπριακού.


«Δεν έθεσα το ΝΑΤΟ εκτός συζήτησης»


«Περισσότερο, οι δηλώσεις αναμένω και ευελπιστώ να αφυπνίσουν όσους ζουν σε ιδεατούς κόσμους», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσερχόμενος σε εκδήλωση του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας για την επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.


Προκλητικός ο Ερντογάν με φόντο το φυσικό αέριο


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς αρχικά να πει κατά πόσο προβληματίζει την ε/κ πλευρά το γεγονός ότι η Τουρκία δεν δίνει ημερομηνία συνάντησης στην κ. Λουτ, σημείωσε πως δεν έχει υπόψη του αν η κ. Λουτ ζήτησε συνάντηση και την αρνήθηκε η Τουρκία.

«Συνεπώς, αυτό που αναμένουμε είναι κινήσεις από την ίδια την κα Λουτ οι οποίες να της δώσουν την ευκαιρία να επανέλθει προκειμένου να γίνει ένας εντατικός διάλογος για τη διαμόρφωση του πλαισίου αναφοράς», πρόσθεσε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι επικρατεί μια ανήσυχη ηρεμία στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν σημαίνει ότι η ηρεμία είναι και κάτι αρνητικό».

Τέλος σε ερώτηση αν ξεκαθαρίζει το θέμα με το ΓεΣΥ, ο Πρόεδρος είπε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το ΓεΣΥ.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X