ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γκάφα από κόμμα στην Τουρκία με φωτογραφία της ΕΟΚΑ

Στην αντεπίθεση το CHP για να καλύψει το λάθος

ΚΥΠΕ

Για επιχείρηση σπίλωσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) από εκείνους που δεν κατάφεραν να προστατεύσουν «τα νησιά μας και τη σημαία μας στο Αιγαίο» κάνει λόγο η αντιπρόεδρος του κόμματος Αϊσού Μπάκογλου για να δικαιολογήσει το λάθος σε βίντεο του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκε σάλος για φωτογραφία με μαχητές της ΕΟΚΑ που συμπεριλήφθηκε σε βίντεο για την επέτειο των 100 χρόνων του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), όπως αναφέρεται στις αναρτήσεις.

Πρόκειται για φωτογραφία που τραβήχτηκε τον Απρίλιο του 1964 όταν Ελληνοκύπριοι πανηγύριζαν έπειτα από τη νίκη τους στη μάχη στον Άγιο Ιλαρίωνα εναντίον των Τ/κ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατά λάθος χρησιμοποιείται αυτή η φωτογραφία από τους Τούρκους είτε στην κατεχόμενη Κύπρο είτε στην Τουρκία. Για πρώτη φορά πέρυσι στις 8 Αυγούστου είχε τυπωθεί στο «κρατικό λαχείο» στα κατεχόμενα και όταν έγινε αντιληπτό το λάθος αποσύρθηκε το λαχείο.

Πρώτη αντέδρασε η αντιπρόεδρος του CHP, η Αϊσού Μπάνκογλου η οποία έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εναντίον τους κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από εκείνους που «δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τα εδάφη μας στα νησιά μας και τη σημαία μας στο Αιγαίο», εννοώντας τα ελληνικά νησιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση