ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα... πήρε με το ΑΚΕΛ ο Αναστασιάδης: «Eσκεμμένη διαστρέβλωση ανάξια απαντήσεως»

Οι αποφάσεις πώς θα πολιτευθεί ο ΔΗΣΥ ανήκουν στην ηγεσία του, αναφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης

ΚΥΠΕ

Σε κανένα σημείο της συνέντευξης που έδωσα στον «Φιλελεύθερο» ούτε ρωτήθηκα, ούτε και παρότρυνα δήθεν τον ΔΗΣΥ να συμμετάσχει στην παρούσα κυβέρνηση, δηλώνει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για εσκεμμένη διαστρέβλωση από το ΑΚΕΛ .

Σε γραπτή δήλωσή του αναφορικά με χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αλλά και σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για συμμετοχή του ΔΗΣΥ στην κυβέρνησή του, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει, ακόμη, πως οι αποφάσεις για το πώς θα πολιτευθεί ο ΔΗΣΥ "ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στη νέα ηγεσία του κόμματος, η οποία τυγχάνει της καθολικής στήριξης όλων μας".

"Σε κανένα σημείο της συνέντευξης που έδωσα στο Φιλελεύθερο (3/9/23) ούτε ρωτήθηκα, ούτε και παρότρυνα δήθεν τον ΔΗΣΥ να συμμετάσχει στην παρούσα κυβέρνηση. Η ερώτηση που μου υπεβλήθη ήταν 'Ποια δημόσια συμβουλή θα δίδατε στους Νίκο Χριστοδουλίδη και Αννίτα Δημητρίου;' και η απάντηση μου αυτολεξεί ήταν η ακόλουθη: 'Θα πρέπει να βρουν δίαυλους επικοινωνίας, συνεννόησης και συνεργασίας εκεί και όπου αυτό υπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου'", επισημαίνει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διερωτάται παράλληλα από πότε η συνεννόηση και η συνεργασία εκεί και όπου αυτό υπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου αποτελεί παρότρυνση για συμμετοχή στην όποια κυβέρνηση.

"Η εσκεμμένη διαστρέβλωση από το ΑΚΕΛ και όσους την υιοθέτησαν είναι ανάξια απαντήσεως", προσθέτει.

Προσθέτει πως οι αποφάσεις "για το πώς θα πολιτευθεί ο ΔΗΣΥ ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στη νέα ηγεσία του κόμματος, η οποία τυγχάνει της καθολικής στήριξης όλων μας".

"Όσο και αν ενοχλεί ή δυσαρεστεί κάποιους δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι για ό,τι το εθνικό συμφέρον υπαγορεύει για το καλό της πατρίδας μας αλλά και του Δημοκρατικού Συναγερμού στην υπηρεσία των οποίων ανάλωσα πέραν του ημίσεος της ζωής μου", καταλήγει ο κ. Αναστασιάδης.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση