ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βούληση για διατήρηση του θετικού κλίματος εξέφρασαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, ακόμη, να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος ως κοινής πρόκλησης

ΚΥΠΕ

Τη θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και την ισχυρή τους βούληση να διατηρηθεί επιβεβαίωσαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, επίσης, στον οδικό χάρτη των επαφών των δύο χωρών, όπως αυτός καθορίστηκε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών στις 5 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτόν περιλαμβάνονται οι συναντήσεις στα μέσα Οκτωβρίου των αρμόδιων για τον πολιτικό διάλογο και τη θετική ατζέντα Υφυπουργών Εξωτερικών, οι συναντήσεις εντός του Νοεμβρίου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, καθώς και η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Τούρκος Πρόεδρος αντάλλαξαν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, με έμφαση στην κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου.

Όπως σημειώθηκε, με δεδομένες και τις σοβαρές φυσικές καταστροφές που βίωσαν οι δύο χώρες πρόσφατα, αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση της συνεργασίας στην Πολιτική Προστασία.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, ακόμη, να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος ως κοινής πρόκλησης.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συνεχίσουν τη συνεργασία και τον συντονισμό για να προωθήσουν τον συμφωνημένο οδικό χάρτη, όπως αναφέρει η ενημέρωση της ελληνικής Κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση