ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υποβρύχιο Titan: Τα συντρίμμια είναι μέρη του βαθυσκάφους που αγνοείται

Οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος Titan είναι ελάχιστες

ΚΥΠΕ

«Συντρίμμια» εντοπίστηκαν στην περιοχή των ερευνών για το τουριστικό βαθυσκάφος Titan, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Κυριακή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αμερικανική ακτοφυλακή.

«Οι ειδικοί αξιολογούν τα στοιχεία» που συγκέντρωσε τηλεχειριζόμενο ρομποτικό σκάφος που καταδύθηκε από καναδικό πλοίο, ανέφερε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ σε ανάρτησή της στο Twitter. Συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί στη Βοστόνη στις 15:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Κύπρου).

Το BBC μετέδωσε ότι σύμφωνα με ενημέρωση από τον ειδικό στις καταδύσεις David Mearns, στα συντρίμμια που βρέθηκαν περιλαμβάνεται "ένα πλαίσιο προσγείωσης και ένα πίσω κάλυμμα από το υποβρύχιο".

Ο Mearns είναι φίλος των επιβατών του υποβρυχίου και είπε στο BBC ότι ο πρόεδρος του Explorers Club (που συνδέεται με την κοινότητα καταδύσεων και διάσωσης), του παρείχε αυτές τις νέες πληροφορίες.

Οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος Titan είναι ελάχιστες, αφού το διαθέσιμο οξυγόνο θα έχει εξαντληθεί πλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Πάντως ο αντιναύαρχος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ Τζον Μάουγκερ είπε ότι οι διασώστες ήταν «πλήρως αφοσιωμένοι» στις επιχειρήσεις έρευνας.

"Η θέληση των ανθρώπων για ζωή πρέπει πραγματικά να ληφθεί υπόψη. Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε", είπε στην εκπομπή Today του NBC.

Το μήκους 6,7 μέτρων Titan, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Κύπρου).

Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, λίγο προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος είναι ο 61χρονος αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση