ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χωρισμένη στα δύο η Λωρίδα της Γάζας (vids)

Ολονύχτιες μάχες, black out σε τηλέφωνα-ίντερνετ

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε το βράδυ της Κυριακής (5/11) ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν περικυκλώσει πλήρως την πόλη της Γάζας και την χώρισαν στα δύο, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

«Σήμερα (σ.σ. 5/11) υπάρχει η βόρεια Γάζα και η νότια Γάζα. Τα στρατεύματα έχουν φτάσει στην ακτογραμμή και την κρατούν», δήλωσε ο υποναύαρχος, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Σημαντικά πλήγματα είναι τώρα σε εξέλιξη... και θα συνεχιστούν αυτή τη νύχτα και τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, τονίζοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο έδαφος αυτό, το έκοψαν στα δύο: "νότια Γάζα και βόρεια Γάζα".

Το Associated Press μετέδωσε ότι ο Χαγκάρι χαρακτήρισε την περικύκλωση της πόλης της Γάζας «σημαντικό στάδιο» στον πόλεμο μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χαμάς, που προκλήθηκε από μια επίθεση που οργάνωσε η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν βαθιά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, συνδυάζοντας αεροπορικές, ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις με ακριβείς πληροφορίες», ανέφεραν οι IDF σε κυριακάτικη ενημέρωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. «Η βόρεια Γάζα είναι περικυκλωμένη, με τις δυνάμεις των IDF να είναι παρούσες και να διεξάγουν επιχειρήσεις ακριβείας βαθύτερα μέσα στη Γάζα».

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιτρέπουν στους αμάχους να εγκαταλείπουν τη βόρεια περιοχή της Γάζας σε ζώνες ασφαλείας στο νότο, ανέφεραν οι Times of Israel. Η διχοτόμηση της πόλης της Γάζας έρχεται καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις και οι μαχητές της Χαμάς ξεκινούν την πέμπτη εβδομάδα μαχών.

Επιπλέον, το Ισραήλ διέκοψε το διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές γραμμές στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου του ισραηλινού στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι λέει ότι ο στρατός είναι «έτοιμος ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει στην επίθεση στο βορρά», καθώς τις τελευταίες εβδομάδες αμύνεται από καθημερινές επιθέσεις πυραύλων και ρουκετών της Χεζμπολάχ. «Θέσαμε ως στόχο να βελτιώσουμε την κατάσταση ασφάλειας στα σύνορα, όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο Χαλέβι κατά τη διάρκεια αξιολόγησης στην 210η Μεραρχία στο βόρειο Ισραήλ σήμερα.

Εκτεταμένα χτυπήματα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα -Στοχεύουν υποδομές της Χαμάς

Πριν από λίγη ώρα, το βράδυ της Κυριακής (5/11), ο ισραηλινός στρατός σημείωσε ένα σημαντικό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Χαγκάρι.

Το χτύπημα, το οποίο ο Χαγκάρι χαρακτήρισε πολύ εκτεταμένο, στόχευσε τις υποδομές της Χαμάς πάνω και κάτω από το έδαφος, καθώς και μαχητές και ανώτερους διοικητές.

Μια ομάδα του CNN στο Σντερότ, στο νότιο Ισραήλ, το οποίο δεν απέχει πολύ από τα σύνορα Ισραήλ-Γάζας, παρατήρησε αρκετές εκρήξεις και λάμψεις στην πλευρά της Γάζας.

Ισραήλ: Η Χαμάς χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία της Γάζας ως στρατιωτικά προπύργια -Νέο βίντεο με την είσοδο τούνελ

Υπενθυμίζεται, ότι σε ενημέρωση των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι αποκάλυψε νέες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και στοιχεία που δείχνουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ιατρικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Ο Χαγκάρι παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει μια υπόγεια είσοδο στο νοσοκομείο Sheikh Hamad, η οποία, όπως λέει, συνδέεται με τα δίκτυα τούνελ της Χαμάς. Ένα άλλο βίντεο δείχνει ενόπλους της Χαμάς να ανοίγουν πυρ κατά των ισραηλινών δυνάμεων από το νοσοκομείο.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πληροφορίες για ένα δίκτυο τούνελ κάτω από το λεγόμενο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, καθώς και αεροφωτογραφίες που δείχνουν εκτοξευτές ρουκετών μερικές δεκάδες μέτρα από το συγκρότημα. Παρουσίασε επίσης ηχογραφήσεις τηλεφωνημάτων μεταξύ αξιωματούχων της Χαμάς που περιγράφουν τη χρήση των αποθεμάτων καυσίμων που ανήκουν στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τη Χαμάς ότι έχει την κύρια βάση των επιχειρήσεών της κάτω από το νοσοκομείο Shifa, το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο στη Γάζα, καθώς και ότι συσσωρεύει καύσιμα για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Ο Χαγκάρι τόνισε επίσης ότι οι IDF έχουν προσπαθήσει πολύ να πείσουν τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα προς τα νότια. Σημείωσε ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έριξε περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο φυλλάδια στη βόρεια Γάζα και έκανε πάνω από 20.000 τηλεφωνήματα σε ανθρώπους-κλειδιά στις περιοχές αυτές, προκειμένου να πείσει τον άμαχο πληθυσμό να εκκενώσει.

Ολόκληρα οπλοστάσια σε σπίτια στη βόρεια Γάζα

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι τα στρατεύματα της 551ης Ταξιαρχίας που σάρωναν κατοικίες στο Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα βρήκαν δεκάδες όπλα, εξοπλισμό και υλικό πληροφοριών.

Οι IDF αναφέρουν ότι η κρύπτη περιλάμβανε τουφέκια εφόδου, υποπολυβόλα, χειροβομβίδες, εκρηκτικούς μηχανισμούς, προστατευτικό εξοπλισμό και drones που χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς για τη ρίψη εκρηκτικών.

Μερικά από τα όπλα και τον εξοπλισμό καταστράφηκαν, ενώ μερικά μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ για περαιτέρω έρευνα, αναφέρουν οι IDF.

Ξεχωριστά, τονίζουν ότι οι ειδικές δυνάμεις εντόπισαν και κατέστρεψαν ένα εργαστήριο κατασκευής βομβών στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα. Ο στρατός δημοσιεύει επίσης ένα νέο βίντεο που δείχνει στρατεύματα στη Λωρίδα.

Βρέθηκαν εκτοξευτές ρουκετών κοντά σε παιδική χαρά στη Γάζα, λένε Ισραηλινοί

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας δήλωσαν ότι εντόπισαν εκτοξευτές ρουκετών της Χαμάς σε κοντινή απόσταση από μια πισίνα και μια παιδική χαρά.

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις δημοσίευσαν μάλιστα πλάνα από στρατεύματα που εντόπισαν τις θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, εν μέσω προσπαθειών για την αποκάλυψη και την καταστροφή της υποδομής της Χαμάς:

Τα στρατεύματα της 551ης Ταξιαρχίας βρήκαν τέσσερις υπόγειους εκτοξευτές περίπου πέντε μέτρα μακριά από μια παιδική πισίνα και περίπου 30 μέτρα μακριά από κατοικίες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, δείχνουν τα πλάνα.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση