ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τόσο κόστισε στο Ισραήλ η αναχαίτιση των ιρανικών πυραύλων και drones

Ισραηλινά μέσα επικαλούνται πρώην οικονομικό σύμβουλο του αρχηγού του ισραηλινού επιτελείου στρατού

Η αναχαίτιση δεκάδων ιρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ισραήλ κόστισε στο Τελ Αβίβ έως και 5 δισεκατομμύρια σέκελ (περίπου 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφεραν την Κυριακή τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Yedioth Ahronoth (ynetnews) επικαλέστηκε τον πρώην οικονομικό σύμβουλο του αρχηγού του ισραηλινού επιτελείου στρατού, ταξίαρχο Ram Aminach, ο οποίος δήλωσε ότι «το κόστος της άμυνας χθες το βράδυ υπολογίζεται μεταξύ 4-5 δισεκατομμυρίων σέκελ (1,08-1,35 δισ. δολάρια)».

«Μιλάω μόνο για αναχαίτιση σε αυτά που εκτόξευσαν οι Ιρανοί και όχι για τραυματισμούς που ήταν οριακοί αυτή τη φορά», πρόσθεσε.

«Μόνο ένας πύραυλος 'Arrow' που χρησιμοποιείται για την αναχαίτιση ενός ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια, εκτός από τις εξόδους των αεροσκαφών που συμμετείχαν στην αναχαίτιση των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών», συνέχισε ο Aminach.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ισραηλινού στρατού, το Ιράν εκτόξευσε 170 drones, που όλα καταρρίφθηκαν εκτός Ισραήλ, 30 πυραύλους κρουζ με τους 25 να καταρρίπτονται, ενώ κανείς δεν πέρασε στον ισραηλινό εναέριο χώρο και 120 βαλλιστικούς πυραύλους, μερικοί εκ των οποιών διείσδυσαν στην αεράμυνα των IDF.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση