ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το σκοτεινό παρελθόν του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας

45 δικογραφίες για ξυλοδαρμούς και βιασμό

Το οδυνηρό έργο της ταφής θα υποστούν σήμερα το πρωί οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι που θα αποχαιρετήσουν την πολυαγαπημένη τους Γεωργία και το αγέννητο βρέφος της, που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις μαχαιριές που κατάφεραν στη 41χρονη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ο 39χρονος σύντροφος της και ο 34χρονος φίλος του.

Την 41χρονη Γεωργία δεν θα ξαναδεί ποτέ και η 13χρονη κόρη της, που προφανώς προσπαθεί να αντιληφθεί για ποιο λόγο ο 39χρονος Ακης κι ένας ακόμα άντρας της στέρησαν ότι πολυτιμότερο έχει ένα παιδί, τη μητέρα του.

Η τελευταία πράξη του δράματος θα εκτυλιχτεί στις 11 το πρωί σε εκκλησία στην περιοχή του Αη Γιάννη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία - όλα κατασυναυτουργία - ενώ μετά την προθεσμία που έλαβαν χθές αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή το πρωί του Σαββάτου.

«Δεν έχω καμία συμμετοχή στη δολοφονία, δε γνώριζα τίποτα. Εγώ ήμουν στο σπίτι και κοιμόμουν. Δεν έχω καμία συμμετοχή και προφανώς τα έκανε όλα ο φίλος μου αφού αυτός υπέδειξε και το σημείο που ήταν η σορός», υποστηρίζει ο 39χρονος σύντροφος της άτυχης Γεωργίας, που κατηγορείται ότι μαζί με τον συνεργό του διέπραξαν την άγρια δολοφονία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 39χρονου, Όθωνα Παπαδόπουλο, ο κατηγορούμενος αρνείται την εμπλοκή του στην ανθρωποκτονία, υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία συμμετοχή και ότι δε γνώριζε για τον θάνατό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος έχει συνολικά 45 δικογραφίες εις βάρος του για διάφορες υποθέσεις, μεταξύ αυτών ξυλοδαρμών, ενδοοικογενειακής βίας και κατηγορία για βιασμό της αδελφής του. Από τη μεριά του ο δεύτερος κατηγορούμενος, 34 ετών, ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε τίποτα για την πράξη της ανθρωποκτονίας και ο σκοπός του ήταν εκείνο το βράδυ να ληστεψουν το θύμα.

«Δεν είχε άλλο κίνητρο, πόσο μάλλον ανθρωποκτόνο δόλο», τονίζει ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο. «Ο ίδιος συμμετείχε αρχικά στην ακινητοποίηση της γυναίκας και στη συνέχεια, ύστερα από νεύμα του πρώτου κατηγορουμένου, κατευθύνθηκε κάτω όπου παρέμεινε για ένα χρονικό διάστημα. Ύστερα ο πρώτος κατηγορούμενος κατέβηκε από το διαμέρισμα και του ανακοίνωσε ότι η γυναίκα είναι νεκρή».

Ο 34χρονος υποστηρίζει ότι όση ώρα ήταν παρών στο διαμέρισμα η άτυχη γυναίκα ήταν ζωντανή και ακινητοποιημένη, ενώ παραδέχεται ότι συμμετείχε στη διαδικασία της μεταφοράς της σορού στην δασική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

«Ξεκίνησε με την διαβεβαίωση του 39χρονου ότι η γυναίκα δε θα πάθει τίποτα. Στη συνέχεια, μόλις του ανακοινώθηκε από τον πρώτο κατηγορούμενο ότι η γυναίκα είναι νεκρή ήθελε να σταματήσει αυτήν την πράξη και να πάει στην αστυνομία αλλά ο πρώτος κατηγορούμενος του ανακοίνωσε ότι θα πάθει και αυτός τα ίδια αν δεν τον ακολουθήσει και τον απείλησε», ανέφερε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον κ. Παρηγορη, ο εντολέας του παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία για να καταθέσει, ενώ ανέφερε ότι ο 34χρονος πάσχει από ψυχοαναπτυξιακες διαταραχές βάση των οποίων έχει αδυναμία να πει ψέματα και έχει ιατρικό ιστορικό.

Το βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις των συλληφθέντων μετά τη δολοφονία

Βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο «φως» την Τετάρτη το protothema.gr δείχνει τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 41χρονης έγκυου στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά το φονικό, να πετούν προσωπικά της αντικείμενα σε κάδους απορριμάτων.

Στο βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας καταστημάτων περίπου στις 12.15 τα μεσάνυχτα, φαίνεται αρχικά ο 39χρονος σύντροφός της γυναίκας, μαζί με τον 34χρονο συνεργό του, να περπατούν στην οδό Περικλέους, πολύ κοντά στο διαμέρισμα που έγινε το φονικό και να κοιτάζουν προσεκτικά τον δρόμο. Στα επόμενα δευτερόλεπτα οι κάμερες τους καταγράφουν να πετούν τη σακούλα στον κάδο απορριμάτων με σκοπό να ενισχύσουν το σενάριο της εξαφάνισης και στη συνέχεια αποχωρούν.

Σε βίντεο που δημοσίευσε μία ημέρα μετά την αποκάλυψη της ανθρωποκτονίας το protothema.gr, φαίνεται η 41χρονη έγκυος να προχωράει αμέριμνη μαζί με τον σύντροφό της κρατώντας σακούλες με ψώνια στα χέρια, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, μερικά μέτρα μακριά δηλαδή από το σπίτι που ζούσε το ζευγάρι.

Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν περίπου δέκα λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ και, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι επιστρέφει με ταξί στο διαμέρισμά του, αφού ο 39χρονος κατηγορούμενος πήγε να πάρει από τη δουλειά της την άτυχη γυναίκα. Τραγική ειρωνεία ότι η γυναίκα περπατούσε στο πεζοδρόμιο πιάνοντας το χέρι του συντρόφου της, χωρίς να γνωρίζει ότι θα έχανε τη ζωή της περίπου μια ώρα αργότερα.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση