ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Ισραήλ χρησιμοποίησε το αντιβαλλιστικό σύστημα Arrow

Αναχαίτισε πύραυλο πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι υποστήριξε σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ότι το Ισραήλ αναχαίτισε έναν πύραυλο προερχόμενο από την Ερυθρά Θάλασσα.

«Ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε στο έδαφος του Ισραήλ από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας αναχαιτίστηκε με επιτυχία από το αμυντικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας Arrow», ανέφερε.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, πρόκειται για την πρώτη επιχειρησιακή χρήση του αμυντικού συστήματος Arrow στον πόλεμο.

Ο πύραυλος πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκε από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι στην Υεμένη, με στόχο τη πόλη Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ. Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, μια χώρα που έχει ακτές στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν σήμερα ότι εκτόξευσαν «τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη» (drones) προς την κατεύθυνση του Ισραήλ, ως απάντηση στους βομβαρδισμούς του εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός προσθέτει ότι σήμερα το πρωί, μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν και άλλους «εχθρικούς στόχους» - που πιστεύεται ότι ήταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη - που πετούσαν στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

«Όλες οι απειλές αναχαιτίστηκαν εκτός του εδάφους του κράτους του Ισραήλ. Δεν εντοπίστηκε καμία εισβολή στο ισραηλινό έδαφος» προσθέτει ο IDF.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση