ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θανατηφόρα «μόδα» στο TikTok - 4 νεκροί στη θάλασσα (pics)

Μια επικίνδυνη τάση στο TikTok έχει στερήσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ενώ οι αρχές εκλιπαρούν να μην το κάνουν

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι -ανάμεσά τους και ένας πατέρας- έχασαν τη ζωή τους τους τελευταίους μήνες επειδή ενέδωσαν σε μια νέα και θανατηφόρα τάση του TikTok, δήλωσαν οι αρχές της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ.

Οι αναζητούντες συγκινήσεις πηδούσαν ή αναποδογύριζαν από το πίσω μέρος των ταχύπλοων σκαφών, μόνο για να σπάσουν το λαιμό τους στα απόνερα και να πνιγούν, σύμφωνα με τον Τζιμ Ντένις, της τοπικής ομάδας διάσωσης.

«Τους τελευταίους έξι μήνες είχαμε τέσσερις πνιγμούς που θα μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν. Έκαναν μια πρόκληση TikTok. Είναι όταν μπαίνεις σε μια βάρκα που πηγαίνει με μεγάλη ταχύτητα, πηδάς από την πίσω μεριά της βάρκας, δεν βουτάς, πηδάς με τα πόδια πρώτα και απλά γέρνεις στο νερό», δήλωσε ο Ντένις στο WBMA.

Κατέγραψαν τον θάνατό τους στο TikTok

Η τάση αυτή,που ονομάστηκε boat jumping, έχει αποκτήσει μεγάλη απήχηση από την αρχή του έτους.

Το πρώτο θύμα έχασε τη ζωή του τον Φεβρουάριο, αφού βούτηξε στον ποταμό Κούζα , ενώ η σύζυγός του και τα παιδιά τους παρακολουθούσαν από το εσωτερικό της βάρκας.

«Δυστυχώς, κατέγραψε τον θάνατό του», δήλωσε ο Ντένις.

Παρά το τραγικό τέλος, άλλοι τρεις αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των διασωστών και υπέκυψαν στην ίδια μοίρα. Μια αναζήτηση στο TikTok για το "#boatjumping" ή οποιαδήποτε επανάληψη των δύο λέξεων δείχνει μια ροή από τολμηρούς που κινηματογραφούν τις πιθανές επαφές τους με αυτό που ο Dennis αποκάλεσε «άμεσο θάνατο».

«Μην το κάνετε-Δεν αξίζει τη ζωή σας»

Οι συμμετέχοντες είναι όλων των ηλικιών. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι, αν τους βιντεοσκοπούν στην κάμερα, είναι πιο πιθανό να κάνουν κάτι ανόητο επειδή θέλουν να επιδειχθούν μπροστά στους φίλους τους για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε ο Ντένις στο ABC 7.

Ο υψηλός ρυθμός ταχύτητας του σκάφους σε συνδυασμό με το «ακίνητο» νερό δημιουργούν ένα επικίνδυνο σημείο προσγείωσης που μοιάζει με τσιμέντο.

Εάν ένα άτομο που πηδάει από ένα κινούμενο σκάφος δεν προστατεύει τον αυχένα και το κεφάλι του, μπορεί να μείνει μόνιμα παράλυτο, αν όχι να πεθάνει ακαριαία.

Ο Ντένις προτρέπει τους βαρκάρηδες να αποφύγουν τη θανατηφόρα τάση και να παροτρύνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να μην συμμετέχουν.

«Μην το κάνετε», είπε. «Δεν αξίζει τη ζωή σας», μετέδωσε η New York Post.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση