ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κτίριο καταρρέει σαν «χάρτινος πύργος» από μία πέτρα (vid)

Το βίντεο έχει γίνει viral στην Τουρκία

Οι καταστροφικοί και φονικοί σεισμοί που χτύπησαν τον περασμένο Φεβρουάριο την Τουρκία έχουν αφήσει ακόμα το αποτύπωμά τους στη γειτονική χώρα καθώς δεκάδες κτίρια είναι ετοιμόρροπα και μπορούν να πέσουν ανά πάσα στιγμή.

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε ένα βίντεο που ανέβηκε στα social media και έγινε viral σε λίγες ώρες. Το βίντεο δείχνει ένα οκτάωροφο κτίριο που έχει υποστεί τεράστια ζημιά από τους σεισμούς να καταρρέει σε δευτερόλεπτα αφότου ένας άνδρας πετάει πέτρες στην πολυκατοικία.

Πολλοί πίστεψαν πως πρόκειται για κάποιον αγανακτισμένο πολίτη ωστόσο τα τουρκικά μέσα αποκάλυψαν την ταυτότητα του άνδρα και τελικά δεν επρόκειτο για κάποιον απελπισμένο πολίτη που ξεσπούσε την οργή του στο κτίριο αλλά για έναν υπάλληλο εταιρείας που έχει αναλάβει την κατεδάφιση κτισμάτων στην επαρχία της Μαλάτια μίας εκ των 11 επαρχιών που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Τι συνέβη

Το συμβάν έλαβε χώρα την Τρίτη 4 Ιουλίου και επρόκειτο για προγραμματισμένη κατεδάφιση κτιρίου και πώς τα συγκεκριμένα οικοδομήματα έχουν υποστεί τέτοια ζημιά που πλέον μπορούν να κατεδαφιστούν με έναν απλό ήχο.

Συγκεκριμένα ο 34χρονος Γκιόκχαν Κίλιτς που πραγματοποιούσε εργασίες κατεδάφισης στην περιοχή Γεσιλγιούρτ στη Μαλάτια εξήγησε σύμφωνα με τη Hurriyet πως «αφού κόψαμε τις κολόνες του κτιρίου, πέταξα πέτρες στα παράθυρα, οι οποίες προκάλεσαν ηχητικά κύματα και οδήγησαν στην κατάρρευση του κτιρίου».

Όπως είπε ακόμα «τα συγκεκριμένα κτίρια έχουν υποστεί τεράστια ζημιά από τους σεισμούς και μπορούν να κατεδαφιστούν ακόμα και από τον ήχο μίας κόρνας».

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση