ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε κατάσταση συναγερμού η Μόσχα

Ο Δήμαρχος της πόλης καλεί τους πολίτες να μην πάνε δουλειά τη Δευτέρα

Σε κατάσταση συναγερμού φαίνεται πως μπαίνει η ρωσική πρωτεύουσα μετά την εξέγερση της μισθοφορικής ομάδας Wagner, με τον δήμαρχο της Μόσχας να καλεί τους πολίτες να μην πάνε στην εργασία τους τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Sky News, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε πως οι πολίτες της ρωσικής πρωτεύουσας δεν πρέπει να πάνε στις εργασίες τους τη Δευτέρα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι.

Συμπλήρωσε πως θα είναι μια αργία με εξαίρεση το στρατιωτικό – βιομηχανικό προσωπικό και τις δημοτικές υπηρεσίες της πόλης.

«Σας ζητώ να αποφύγετε τις μετακινήσεις στην πόλη όσο το δυνατόν περισσότερο» είπε. «Η κατάσταση είναι δύσκολη» δήλωσε ο Σομπιάνι, προσθέτοντας πως «οι υπηρεσίες της πόλης βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού».

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, η περιφέρεια της Μόσχας ανέστειλε όλες τις μαζικές υπαίθριες εκδηλώσεις για μία εβδομάδα, μέχρι την 1η Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί, ο Πριγκόζιν δήλωσε την πρόθεσή του να κινηθεί προς τη Μόσχα και οι δυνάμεις του απέχουν περίπου 400 χιλιόμετρα από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι οδηγίες του ΥΠΕΞ για τους Κύπριους που βρίσκονται στη Ρωσία

Μέσα από επίσημη του ανακοίνωση, το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Κυπρίους που βρίσκονται στη Ρωσία να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή και να αποφεύγουν τις αχρείαστες μετακινήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνέχεια των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα από χθες το βράδυ στη Ρωσική Ομοσπονδία, καλούνται όλοι οι Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή, να παρακολουθούν τις ειδήσεις και την εξέλιξη των γεγονότων, να παρακολουθούν τις σχετικές οδηγίες των αρχών της χώρας και να αποφεύγουν αχρείαστες μετακινήσεις (ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές της χώρας).

Όσοι/ες επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την Κυπριακή Πρεσβεία, δύνανται να το πράξουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας

  • Προξενική Περιφέρεια Μόσχας: + 79855558494
  • Προξενική Περιφέρεια Αγίας Πετρούπολης: + 79313034743
  • Προξενική Περιφέρεια Κρασνοντάρ: + 79313034743
  • Προξενική Περιφέρεια Αικατερινούπολης: + 79126088172

Στο Λίπετσκ οι δυνάμεις της Wagner, στα 400 χλμ. από τη Μόσχα

Οι δυνάμεις της Wagner φαίνονται να κατευθύνονται με προορισμό τη Μόσχα.

Μετά τις αναφορές για μάχες στην περιοχή Βορονέζ , ο κυβερνήτης της περιοχής του Λίπετσκ, που βρίσκεται βορειότερα, δήλωσε ότι τα στρατεύματα της Wagner κινούνται μέσω της περιοχής, η οποία απέχει μόλις 400 χιλιόμετρα από τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα ο κυβερνήτης της περιοχής του Λίπετσκ, Ιγκόρ Αρταμόνοφ, επιβεβαίωσε πως στρατεύματα της Wagner μετακινούν «εξοπλισμό» στην περιοχή.

Ανταρσία Wagner στη Ρωσία: Εκκενώνουν δημόσια κτίρια στην Μόσχα

Πραγματοποιούνται εκκενώσεις δημοσίων κτιρίων σε όλη τη Μόσχα, καθώς οι αντάρτες της Wagner προελαύνουν προς την ρωσική πρωτεύουσα και βρίσκονται μόλις 400 χλμ. από αυτήν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το BBC Russia, στη Μόσχα εκκενώνονται μουσεία κοντά στο Κρεμλίνο.

Υπήρξαν αναφορές τις τελευταίες ώρες για την εκκένωση της Πινακοθήκης Τρετιακόφ, του Μουσείου Πούσκιν και του Πολιτιστικού Οίκου GES-2, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Παράλληλα, το εμπορικό κέντρο Mega Belaya Dacha και το εμπορικό κέντρο Kvartal εκκενώθηκαν επίσης στη ρωσική πρωτεύουσα.

Δείτε ΕΔΩ πως εκτυλίχθηκε η πρώτη μέρα του «εμφυλίου» ανάμεσα σε Wagner και Πούτιν.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση