ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Σας αγαπώ πολύ...» - Το τελευταίο μήνυμα 24χρονης από το ματωμένο φεστιβάλ

«Η κόρη μου δεν πήγε στον πόλεμο»

Λόγω κατάγματος στο δεξί της πόδι η Καρίν Τζούρνο είχε πάρει την απόφαση να μην πάει στο φεστιβάλ μουσικής Tribe of Nova και πούλησε το εισιτήριό της.

Αλλά αγόρασε άλλο μία εβδομάδα προτού οι ένοπλοι της Χαμάς σκορπίσει τρόμο και θάνατο στο πάρτι κοντά στα σύνορα Ισραήλ – Γάζας εκτελώντας 260 ανθρώπους.

Η 24χρονη Γαλλοϊσραηλινή εργαζόμενη σε αεροδρόμιο, που αγαπούσε τα ταξίδια, είχε μάθει ότι μια παρέα φίλων της σκόπευαν να μετάσχουν στο φεστιβάλ του τρόμου για να γιορτάσουν την αναχώρηση ενός εξ’ αυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν ήθελε να λείπει από εκεί.

Προτού πάει στο φεστιβάλ για να χορέψει, τράβηξε μια φωτογραφία της με την κατάλληλη αμφίεση για το πάρτι: μαύρο σορτς και μαύρο μπλουζάκι για μια χαρούμενη νύχτα ηλεκτρονικής μουσικής στην έρημο. Είχε αφήσει λυτά τα μακριά σκούρα μαλλιά της και έβαψε έντονα κόκκινα τα νύχια της. Στη selfie της έδειχνε φανερά ενθουσιασμένη.

Η Καρίν Τζούρνο το διασκέδασε με την ψυχή της. Σε βίντεο από τη μοιραία βραδιά στο φεστιβάλ διακρίνεται να χορεύει κουνώντας τα χέρια της στους δυνατούς ρυθμούς της μουσικής, μολονότι ο γκρι νάρθηκας στο δεξί της πόδι, περιόριζε τις κινήσεις της. Ο ίδιος αυτός νάρθηκας την έκανε να ξεχωρίσει μέσα στο πλήθος σε άλλο βίντεο, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε τη φονική της επίθεση.

Στις εικόνες άλλου βίντεο διακρίνεται κρυμμένη πίσω από ένα αυτοκίνητο μαζί με μια φίλη της με την ανησυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της καθώς αντηχούν εκρήξεις στο βάθος. Σε ένα τελευταίο βίντεο φαίνεται να κάθεται δίπλα στην ανοιχτή πόρτα ενός ασθενοφόρου φορώντας ένα καφέ φούτερ με κουκούλα, που δανείστηκε από φίλη της. Δύο άνθρωποι κείτονται ξαπλωμένοι, ακίνητοι μέσα στο ασθενοφόρο.

Στις 08:43 το πρωί του περασμένου Σαββάτου η 24χρονη έστειλε, σύμφωνα με τον πατέρα της, Ντορόν Τζούρνο, ένα τελευταίο μήνυμα στα αγαπημένα της πρόσωπα: «Προς όλη την οικογένεια, θέλω να σας πω ότι σας αγαπώ πολύ, γιατί δεν επιστρέφω σπίτι».

Η αγωνία των δικών της έκτοτε είναι στο κατακόρυφο: «Από το μήνυμα εκείνο και μετά δεν έχουμε ακούσει τίποτε [για την τύχη της]. Δεν ξέρουμε αν είναι νεκρή, αν βρίσκεται στη Γάζα. Δεν ξέρουμε τίποτε», είπε ο πατέρας της στο Associated Press. «Η κόρη μου δεν πήγε στον πόλεμο. Πήγε απλώς να χορέψει», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση