ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ραγίζει καρδιές 12χρονος - Κηδεύει ολόκληρη την οικογένειά του που σφαγιάστηκε από τη Χαμάς

«Δεν θα μας αφήσουν καν να θάψουμε τους νεκρούς μας»

Συγκλονιστικές εικόνες δείχνουν ένα 12χρονο Ισραηλινό αγόρι να αποχαιρετά τον πατέρα, τη μητέρα και τις αδερφές του, όλοι τους φωτογράφοι ειδήσεων, που σφαγιάστηκαν από άντρες της Χαμάς. Ο Άριελ Ζοχάρ, ντυμένος στα μαύρα και πλαισιωμένος από συγγενείς, έκλαιγε ενώ κοίταζε σοκαρισμένος τα τυλιγμένα με σάβανα σώματα του πατέρα του, Γιανίβ Ζοχάρ, 54, της μητέρας του, Γιασμίν, 49 ετών, και των δύο αδελφών του, Τεχελέτ, 20, και Keshet, 18, στην κοινή κηδεία τους στην πόλη Rishon LeTsiyon την Τρίτη.

Τέσσερα μέλη της οικογένειας Zohar σκοτώθηκαν μαζί με τον παππού του Ariel από την πλευρά της μητέρας του, στο σπίτι τους στο Kibbutz Nahal Oz, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Γάζας, το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Το αγόρι επέζησε της επίθεσης επειδή ήταν έξω για τζόκινγκ εκείνη τη στιγμή. Αργότερα βρήκε καταφύγιο σε ένα κοντινό σπίτι και διέφυγε σώος. Υπολογίζεται ότι 1.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία της οικογένειας Ζοχάρ, η οποία διεκόπη τέσσερις φορές από σειρήνες αεροπορικής επιδρομής και εισερχόμενες ρουκέτες από τη Γάζα.

«Δεν θα μας αφήσουν καν να θάψουμε τους νεκρούς μας», είπε η αδελφή του Γιανίβ Ζοχάρ, Σιβάν.

Είπε ότι ο ορφανός ανιψιός της θα ανατραφεί από την αδερφή της και ότι τα μέλη της οικογένειας που επέζησαν σκόπευαν να το γιορτάσουν σε ένα μήνα. «Θα συνεχίσουμε να γιορτάζουμε τη ζωή και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας καταστρέψει», είπε ο Σιβάν. «Έτσι θα εκδικηθούμε για τον θάνατό τους» συμπλήρωσε.

Ο Yaniv Zohar εργάστηκε ως ρεπόρτερ στο γραφείο του Associated Press στο Ισραήλ για 15 χρόνια, από το 2005 έως το 2020, καλύπτοντας όλα τα σημαντικά ειδησεογραφικά γεγονότα στη χώρα. Ο Yaniv ήταν τα μάτια και τα αυτιά του AP στο νότιο Ισραήλ, πάντα μεταξύ των πρώτων που ανταποκρίνονταν στις ειδήσεις στην πολυσύχναστη περιοχή», δήλωσε η συντάκτρια του AP Julie Pace. «Ήταν μέρος της κοινότητας όπου εργαζόταν, δίνοντάς του ιδέες που ήταν ανεκτίμητες για τους συναδέλφους του. Όταν οι εντάσεις αυξήθηκαν στη Μέση Ανατολή, οι συνάδελφοι ρωτούσαν γρήγορα, «Τι λέει ο Yaniv;»». Πιο πρόσφατα, ο Zohar εργάστηκε ως φωτογράφος για την τοπική καθημερινή εφημερίδα Israel Hayom. «Ήταν ένας υπέροχος φίλος, ένας αφοσιωμένος πατέρας, ένας άνθρωπος με καρδιά και γενναιοδωρία», τον επαίνεσε η εφημερίδα σε μια δήλωση. «Πάντα έτρεχε μετά το επόμενο καρέ παρά τα δύσκολα γεγονότα που φωτογράφιζε». Οι φίλοι του Ζοχάρ τον περιέγραψαν ως σεμνό, ήρεμο, ήσυχο και γενναιόδωρο. Παρά το γεγονός ότι είχε ένα ανταγωνιστικό σερί, ήταν αγαπητός στους συναδέλφους του δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα στην περιοχή — και το σπίτι του έγινε βάση για συναδέλφους που έφτασαν για να αναφέρουν έκτακτες ειδήσεις.

«Η καρδιά του ήταν τόσο μεγάλη όσο το σώμα του», είπε ο στενός φίλος του, ο φωτογράφος Yehuda Peretz, αναφερόμενος στο πανύψηλο καρέ του Zohar, μήκους 6,5 μέτρων. Ο βετεράνος βιντεορεπόρτερ του AP Alon Bernstein θυμήθηκε τις πολλές επισκέψεις του στο σπίτι του Zohar και πώς τους άρεσε να μοιράζονται μαζί ένα μπουκάλι Jack Daniels. «Ο Yaniv ήταν καλός φίλος και πραγματικός επαγγελματίας. Δουλέψαμε μαζί στο εξωτερικό και σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας τη βία όπου ξεσπούσε», είπε ο Μπέρνσταϊν. «Έχω γίνει μάρτυρας πολλών θηριωδιών στο μεγάλο διάστημα που ήμουν κάμεραμαν των ειδήσεων. Καμία από αυτές δεν ήταν τόσο φρικτή όσο αυτό που συνέβη στον Yaniv και την οικογένειά του. Είναι πολύ τρομερό να το περιγράψει για λόγια».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση