ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Νεκροί 1.500 ένοπλοι της Χαμάς»

Σε ισραηλινό έδαφος, όπως αναφέρει εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων

Στην επιβεβαίωση της πληροφορίες που κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι εντοπίστηκαν 1.500 σοροί ενόπλων της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος προχώρησε το πρωί της Τρίτης εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος του ιστραηλινού στρατού, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς βρέθηκαν εκεί - κοντά στα σύνορα με τη Γάζα - οι 1.500 σοροί.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών από την επίθεση της Χαμάς είναι 900 ενώ τόνισε ότι οι IDF έχουν ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο του φράχτη στα σύνορα με τη Γάζα. Σύμφωνα με τον ίδιο η εκκένωση των ισραηλινών κοινοτήτων κοντά στη Λωρίδα της Γάζας έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας της Χαμάς την Δευτέρα ανακοίνωσε ότι από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 687 άνθρωποι και άλλοι 3.726 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν 140 παιδιά και 105 γυναίκες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Πρακτικά μετά την επιβεβαίωση από τις IDF για τις 1.500 σορούς ενόπλων της Χαμάς, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων και από τις δύο πλευρές μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης ανεβαίνει σε 3.100.

Ανάμεσά στους νεκρούς από την επίθεση της Χαμάς βρίσκονται τουλάχιστον 11 Αμερικανοί υπήκοοι όπως δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν τη Δευτέρα το απόγευμα ενώ νεκρούς έχουν ανακοινώσει Γαλλία, Ταϊλάνδη, Νεπάλ, Αυστρία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα καθώς, όπως ανακοινώθηκε μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη χτυπήθηκαν 200 στόχοι της Χαμάς.

Τα ονόματα άλλων 38 νεκρών ισραηλινών στρατιωτικών ανακοίνωσαν οι IDF

Μεγαλώνει, εντωμεταξύ, η λίστα των νεκρών ισραηλινών στρατιωτικών από την επίθεση της Χαμάς με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να ανακοινώνουν το πρωί της Τρίτης τα ονόματα και τις φωτογραφίες άλλων 38 που έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις με τους τρομοκράτες.

Δείτε την ανακοίνωση των IDF:

Συνολικά οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν ανακοινώσει τα στοιχεία 123 στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί από το Σαββάτο οπότε εκδηλώθηκε η επίθεση της Χαμάς.

Όπως ανακοινώθηκε, δε, σε συγκρούσεις με τρομοκράτες στα σύνορα με τον Λίβανο έχασε τη ζωή του ο διοικητής της 300ης Ταξιαρχίας, ο αντισυνταγματάρχης Alim Abdullah. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο αντισυνταγματάρχης «ήταν ένας εξαιρετικός διοικητής που πολέμησε γενναία ενώ προστάτευε τους κατοίκους του βορρά».

Εντωμεταξύ από σήμερα ξεκινά από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις η ενημέρωση των οικογενειών όσων Ισραηλινών έχουν απαχθεί από τη Χαμάς και έχουν μεταφερθεί στη Γάζα, με τις πληροφορίες να μιλούν για περισσότερα από 100 άτομα - πολίτες και στρατιωτικούς.

Την ενημέρωση έχει αναλάβει ομάδα υπό τον υποστράτηγο Lior Carmeli ενώ επικεφαλής της προσπάθειας συλλογής πληροφοριών για ομήρους και αγνοούμενους ορίστηκε ο υποστράτηγος Nitzan Alon.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση