ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

On air ο βομβαρδισμός στα γραφεία της Χαμάς - Ο τρόμος της δημοσιογράφου (vid)

Το βίντεο που κατέγραψε live η κάμερα του Al Jazeera

Την τρομακτική στιγμή του χτυπήματος στον Πύργο της Παλαιστίνης, εκεί που φιλοξενούνται διοικητικά γραφεία της Χαμάς, κατέγραψε live η κάμερα του Al Jazeera, τη στιγμή που μιλούσε η δημοσιογράφος Youmna El-Sayed, περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή.

Το βίντεο καταγράφει μια «προειδοποιητική βολη» στο πολυώροφο κτίριο, το οποιο λίγο αργότερα ισοπεδώθηκε από νέο χτύπημα.

Δείτε το βίντεο

Ισραηλινά αεροσκάφη «σφυροκόπησαν» τη Γάζα τη νύχτα - Νεκροί στα ερείπια ισοπεδωμένων κτιρίων

Εν τω μεταξύ, ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νυχτερινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εδώ και ώρες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Al Jazeera στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή, όπου ένα συγκρότημα κατοικιών ισοπεδώθηκε στη συνοικία Ταλ αλ-Χάουα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρει πως αεροπορικό πλήγμα σε κτίριο της πόλης Μπέιτ Χανούν (βορειοανατολικά) προκάλεσε θύματα, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους.

Το βράδυ του Σαββάτου ο ισραηλινός πρωθυπουργός προανήγγειλε πως ξεκίνησε ένας μακρόχρονος και σκληρός πόλεμος, μετά την πρωτόγνωρη επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Χαρακτηρίζοντας τη Γάζα ως την «πόλη του Κακού», ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε: «Όλα αυτά τα μέρη στα οποία κρύβεται η Χαμάς (...) θα τα μετατρέψουμε σε ερείπια». «Λέω στους κατοίκους της Γάζας: Φύγετε από εκεί τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με όλες μας τις δυνάμεις», προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση