ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι πρώτες εικόνες από τους εργάτες που εγκλωβίστηκαν σε σήραγγα

Ινδία: Τους έδωσαν ζεστό φαγητό

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τους 41 εργάτες που έχουν παγιδευτεί σε μια σήραγγα στο κρατίδιο Uttarakhand της Ινδίας εδώ και 9 ημέρες.

Το βίντεο τραβήχτηκε με μία ενδοσκοπική κάμερα την οποία οι αρχές που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης κατάφεραν να ρίξουν μέχρι το σημείο όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι εργάτες μέσω ενός νέου λεπτού αγωγού.

Οι διασώστες χρησιμοποίησαν επίσης τον νέο αγωγό για να δώσουν στους εργάτες το πρώτο τους ζεστό γεύμα εδώ και μέρες, ένα πιάτο με ρύζι και φακές, το οποίο συσκευάστηκε σε μπουκάλια. Μέχρι στιγμής, ζούσαν με σνακ που τους έστελναν μέσω ενός στενότερου αγωγού.

Υπενθυμίζεται ότι η υπό κατασκευή σήραγγα υποχώρησε μετά από κατολίσθηση με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι 41 εργαζόμενοι. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της 12ης Νοεμβρίου στα βόρεια του κρατιδίου Uttarkashi, ενώ οι διασώστες κατάφεραν να επιτύχουν σχεδόν αμέσως επαφή με τους εγκλωβισμένους άνδρες και έκτοτε τους παρέχεται οξυγόνο, τροφή και νερό.

Το πρώτο βίντεο από τους εγκλωβισμένους εργάτες

Τη Δευτέρα ωστόσο έγινε ένα ακόμα βήμα αφού οι διασώστες κατάφεραν να σπρώξουν έναν αγωγό διαμέτρου 15 εκατοστών μέσα από τα συντρίμμια και να ρίξουν μία μικρή κάμερα συνδεδεμένη σε ένα εύκαμπτο καλώδιο για να κινηματογραφήσουν τους παγιδευμένους άνδρες.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ένας αξιωματούχος ζητά από τους άντρες να εμφανιστούν μπροστά στην κάμερα και να χαμογελάσουν και να κουνήσουν το χέρι - οι εργαζόμενοι φαίνονται να ανταποκρίνονται στις οδηγίες. Τους λέει επίσης ότι θα σωθούν σύντομα και αργότερα τους ζητά να πουν τα ονόματά τους.

Η επικοινωνία φαίνεται να γίνεται μέσω walkie-talkies, καθώς ένας από τους άνδρες του βίντεο κρατά το gadget στα χέρια του. Οι άνδρες, πολλοί από τους οποίους φορούν προστατευτικά κράνη και μπουφάν, φαίνονται να στέκονται σε ημικύκλιο κοντά στην κάμερα. Στη συνέχεια, ο αξιωματούχος λέει στους άνδρες ότι ο σωλήνας θα καθαριστεί σύντομα και μετά θα τους σταλεί νερό. Σύμφωνα με τις αρχές, ο νέος πιο φαρδύς σωλήνας θα βοηθήσει στον εφοδιασμό των εργαζομένων με περισσότερο οξυγόνο, τρόφιμα και άλλα βασικά είδη, όπως φάρμακα, κινητά τηλέφωνα και φορτιστές.

Ινδία: Εμπόδια και καθυστερήσεις στη διάσωση

Η επιχείρηση διάσωσης, η οποία εισήλθε στη δέκατη ημέρα, έχει συναντήσει αρκετές καθυστερήσεις και εμπόδια. Το σχέδιο προβλέπει να δημιουργηθεί μία τρύπα αρκετά πλατιά για να χωρέσει έναν αγωγό 900 mm, τον οποίο οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν για να συρθούν έξω από τη σήραγγα.

Ωστόσο, τη Δευτέρα, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι προσπαθούσαν να σκάψουν άλλες δύο σήραγγες δίπλα στην κύρια σήραγγα διαφυγής ως πρόσθετες οδούς διαφυγής.

Την Κυριακή, ο ομοσπονδιακός υπουργός Αυτοκινητοδρόμων και Οδών Νιτίν Γκάντκαρι είχε επισκεφθεί το σημείο και είπε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης θα μπορούσαν να συνεχιστούν για «δύο έως τρεις ημέρες».

Ο Αμπισέκ Σάρμα, ψυχίατρος, μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος και ζήτησε από τους 41 άνδρες να περπατούν στον χώρο που διαθέτουν, να κάνουν ελαφρές ασκήσεις γιόγκα και να συζητούν μεταξύ τους.

Οι εγκλωβισμένοι άνδρες είναι χαμηλόμισθοι εργάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους κατάγονται από φτωχά κρατίδια της βόρειας και της ανατολικής Ινδίας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση