ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο εφιάλτης επέστρεψε: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις με οχήματα που συγκλόνισαν τον πλανήτη

Με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη

Ο φόβος της τρομοκρατίας έχει ξυπνήσει για ακόμη μια φορά στην Ευρώπη, με τη Βαρκελώνη να είναι ο τελευταίος στόχος από επίθεση με όχημα η οποία άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Συγκεκριμένα, ένα λευκό βαν έπεσε σε πλήθος πεζών στο κέντρο της πόλης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Εντούτοις, η συγκεκριμένη τακτική των τρομοκρατών δεν είναι κάτι καινούργιο για την Ευρώπη και τον υπόλοιπό κόσμο.

Νίκαια

Στις 14 Ιουλίου 2016 ένοπλος έπεσε με το φορτηγό του πάνω σε πλήθος στη Νίκαια της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 84 άνθρωποι και να τραυματιστούν αρκετοί άλλοι. Η συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση είχε σοκάρει τον πλανήτη για αρκετές ημέρες. Η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια σημειώθηκε κατά τους εορτασμούς της Εθνικής εορτής της Γαλλίας για την πτώση της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 22:40 μ.μ. Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Βερολίνο

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2016 φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 πολίτες και να τραυματιστούν άλλοι 48. Αρκετοί χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη επίθεση ως «Νέα Νίκαια».

Λονδίνο

Στις 22 Μαρτίου 2017 ένας άνδρας οδηγώντας ένα ενοικιαζόμενο όχημα παρέσυρε πεζούς στη γέφυρα Ουέστμινστερ του Λονδίνου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 40. Στη συνέχεια, ο δράστης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό στην προσπάθειά του να διεισδύσει μέσα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Στοκχόλμη

Στις 7 Απριλίου 2017 ο τρόμος χτύπησε την πόρτα στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή της. Στο συγκεκριμένο τρομοκρατικό χτύπημα το σενάριο ήταν δυστυχώς γνωστό: Άνδρας κλέβει φορτηγάκι και πέφτει πάνω σε πεζούς σε εμπορικό πολυσύχναστο δρόμο.

Λονδίνο

Στις 4 Ιουνίου 2017 ο εφιάλτης επέστρεψε στη βρετανική πρωτεύουσα. Ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε με ταχύτητα σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου, ενώ στη συνέχεια από το εσωτερικό του βγήκαν τρεις άνδρες και άρχισαν να μαχαιρώνουν αδιακρίτως πολίτες και αστυνομικούς κινούμενοι προς την πολυσύχναστη αγορά Borough. Η περί ης ο λόγος τρομοκρατική επίθεση άφησε πίσω της 22 νεκρούς και 59 τραυματίες, μεταξύ αυτών και έναν Έλληνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X