ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νικητής ισπανικών εκλογών – Η φιλία με ναρκέμπορο και οι γυναίκες της ζωής του

Το προφίλ του νικητή των ισπανικών εκλογών

Στα 55 γνώρισε για πρώτη φορά την πατρότητα. Απέκτησε το μοναχογιό του Αλμπέρτο με τη σύντροφό του, διευθύντρια της επιχείρησης «Zara Home», Eύα Κάρντενας.

Τα αγγλικά του είναι σε επίπεδο για αρχάριους, ενώ η στενή φιλία του με ναρκέμπορο φέρεται να τον «στιγμάτισε» προεκλογικά. Η παλιά φιλία ανάμεσα στον νυν ηγέτη του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (PP), Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό και έναν έμπορο ναρκωτικών μπορεί να επηρέασε τους ψηφοφόρους στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές καθώς το κόμμα του, αν και έχει τη στήριξη του ακροδεξιού Vox κερδίζοντας τις εκλογές, δεν κατάφερε να διασφαλίσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η «βόμβα» που έριξε προεκλογικά στην πολιτική αρένα η επικεφαλής του αριστερού συνασπισμού Sumar, Γιολάντα Ντίαθ, είχε προκαλέσει ντόρο στην ιβηρική χώρα.

«Ο Φεϊχό διατηρούσε μια στενή φιλία με έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές ναρκωτικών στον πλανήτη… Θα ήταν σημαντικό να εξηγούσε τη σχέση του με τον Μαρσιάλ Ντοράδο προς τη χαμένη γενιά των νέων ανθρώπων που πέθαναν κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών, προς τις μητέρες των εθισμένων οι οποίες βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να καταπολεμήσουν το εμπόριο ναρκωτικών», υποστήριξε η Γιολάντα Ντίαθ, λίγες ημέρες προτού στηθούν οι κάλπες στη χώρα.

Ο φίλος του Φεϊχό, Ντοράδο, κρίθηκε ένοχος το 2009 για τη διακίνηση έξι τόνων κοκαΐνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε και για άλλες κατηγορίες, που έχουν σχέση με ξέπλυμα χρήματος.

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Φεϊχό υπήρχαν φήμες από παλιά, αυτές όμως αποκαλύφθηκαν από την εφημερίδα El Pais το 2013, η οποία δημοσίευσε εκείνη τη χρονιά μια σειρά ρεπορτάζ και φωτογραφιών που είχαν τραβηχτεί το 1995 και έδειχναν τον πολιτικό του Λαϊκού Κόμματος μαζί με τον ναρκέμπορο σε θαλαμηγό.

Τότε ο Ισπανός συντηρητικός είχε αρχικά ισχυριστεί πως διατηρούσε μόνο περιστασιακά σχέσεις με τον Ντοράδο, αλλά τα ισπανικά ΜΜΕ τον «κάρφωσαν», δημοσιεύοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, στα τέλη της δεκαετίας του '90, οι δυο τους είχαν κάνει μαζί διακοπές στα Κανάρια Νησιά, την Πορτογαλία και την Ανδόρα.

Ο Φεϊχό γεννήθηκε το 1961 στην Ορένσε της Γαλικίας. Σπούδασε νομικά και για ένα... φεγγάρι εργάστηκε στον δημόσιο τομέα. Από το 2009 διατελούσε πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Γαλικίας εξασφαλίζοντας τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες με απόλυτη πλειοψηφία για το κόμμα του. Τον Απρίλιο του 2022, στο συνέδριο του Λαικού Κόμματος, οι εκλέκτορες τον ανέδειξαν ως τον νέο πρόεδρο και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Pais, ο Φειχό έζησε έναν σφοδρό έρωτα με τη δημοσιογράφο Κάρμεν Γκαμπίρ επί 12 χρόνια (2000-2012).

Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα τού έκλεψε την καρδιά η διευθύντρια της επιχείρησης Zara Home, Εύα Κάρντενας, με την οποία το 2017 απέκτησαν τον Αλμπέρτο, μοναχοπαίδι του ηγέτη του Λαικού Κόμματος. Ο Φεϊχό είναι λάτρης της κουζίνας της Γαλικίας και ένθερμος υποστηρικτής της ποδοσφαιρικής ομάδας Deportivo de La Coruña.

Τα αγγλικά του είναι για αρχάριους, όπως του προσάπτουν τα μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο για έναν πρωθυπουργό να μιλάει άπταιστα τη γλώσσα. Ο ίδιος το μόνο που είπε ότι πάντα υπάρχουν μεταφραστές στις διεθνείς συνόδους κορυφής…

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση