ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ναβάλνι: Η μητέρα του λέει ότι είδε τη σορό του

Σύμφωνα με την ομάδα του Ναβάλνι, το πιστοποιητικό θανάτου του αναφέρει ότι πέθανε από «φυσικά αίτια»

Τη σορό του γιου της είδε η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Λουντμίλα.

Σύμφωνα με το Sky News, η Λουντμίλα Ναβάλναγια κατηγόρησε τους Ρώσους ερευνητές ότι την «εκβιάζουν» σχετικά με την κηδεία του γιου της, λέγοντας ότι προσπαθούν να την αναγκάσουν να πραγματοποιήσει μια ιδιωτική τελετή ταφής.

Υποστήριξε ότι απείλησαν να «κάνουν κάτι» με το πτώμα αν δεν συμφωνούσε.

«Οι ερευνητές ήθελαν να με πιέσουν για τον χρόνο και τον τόπο της ταφής του» είπε, προσθέτοντας ότι ένας της είπε ότι ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος της, καθώς τα πτώματα αποσυντίθενται.

«Θέλουν αυτό να γίνει κρυφά, χωρίς αποχαιρετισμό. Θέλουν να με φέρουν στην άκρη ενός νεκροταφείου, σε έναν φρέσκο τάφο και να μου πουν: εδώ βρίσκεται ο γιος σας. Δεν συμφωνώ με αυτό» είπε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube.

Η ομάδα του Ναβάλνι, τόνισε ότι στο πιστοποιητικό θανάτου το οποίο επιδείχθηκε στη μητέρα του αναφέρεται πως πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο ηλικίας 47 ετών Ναβάλνι πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικής και η ομάδα και η οικογένειά του ισχυρίστηκαν ότι το Κρεμλίνο τον δολοφόνησε, έναν ισχυρισμό που το Κρεμλίνο απέρριψε.

Οι δηλώσεις της μητέρας του Αλεξέι Ναβάλνι

«Μόλις έφυγα από το κτίριο της Ερευνητικής Επιτροπής της πόλης Salekhard. Πέρασα σχεδόν μια μέρα εκεί μόνη μου με ερευνητές και εγκληματολόγους. Μόνο σήμερα το απόγευμα άφησαν τον δικηγόρο να μπει μέσα. Χθες το βράδυ με πήγαν κρυφά στο νεκροτομείο, όπου μου έδειξαν το πτώμα του Αλεξέι.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η αιτία θανάτου είναι γνωστή, έχουν έτοιμα όλα τα νομικά και ιατρικά έγγραφα, τα οποία είδα και υπέγραψα το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου. Σύμφωνα με το νόμο, θα έπρεπε να μου είχαν δώσει αμέσως τη σορό του, αλλά δεν το έκαναν αυτό μέχρι τώρα. Αντ' αυτού, με εκβιάζουν, θέτοντας όρους για το πού, πότε και πώς θα πρέπει να ταφεί ο Αλεξέι. Αυτό είναι παράνομο.

Θέλουν να με πάνε στα περίχωρα του νεκροταφείου, σε έναν φρέσκο τάφο, και να μου πουν: "Εδώ βρίσκεται ο γιος σας". Δεν συμφωνώ με αυτό. Θέλω εσείς, στους οποίους ο Αλεξέι είναι αγαπητός και για τους οποίους ο θάνατός του ήταν μια προσωπική τραγωδία, να έχετε την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσετε.

Γράφω αυτό το βίντεο επειδή άρχισαν να με απειλούν. Κοιτάζοντας με στα μάτια, μου λένε ότι αν δεν συμφωνήσω σε μια μυστική κηδεία, θα κάνουν κάτι με το σώμα του γιου μου.

Ο ανακριτής Voropaev μου είπε ανοιχτά: "Ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ σας, τα πτώματα αποσυντίθενται".

Δεν θέλω ειδικούς όρους, θέλω απλώς να γίνουν όλα σύμφωνα με το νόμο. Απαιτώ να μου επιστραφεί άμεσα το πτώμα του γιου μου».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση