ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένταλμα σύλληψης για τον αδερφό του Ναβάλνι - «Έχει βρει καταφύγιο στην Κύπρο»

Το Κρεμλίνο εξέδωσε το ένταλμα

Ένταλμα σύλληψης για τον αδελφό του Αλεξέι Ναβάλνι, Όλεγκ, εξέδωσαν οι ρωσικές αρχές, λίγες ώρες μετά τον ανεξήγητο θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και πολέμιου του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με τον Ρώσο πρόεδρο να θεωρείται υπεύθυνος για τον θάνατο του 47χρονου Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ παρέμενε σε φυλακή της Σιβηρίας από το 2021, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ, το Κρεμλίνο βάζει τώρα στο στόχαστρο και τον αδερφό του, όπως μεταδίδει ρωσικό μέσο που πρόσκειται στο καθεστώς της Μόσχας, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Express».

Όπως μετέδωσε το ρωσικό μέσο «TASS», το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε χθες ότι ο Όλεγκ Ανατόλιεβιτς Ναβάλνι «καταζητείται βάσει άρθρου του Ποινικού Κώδικα» κι ότι εντάχθηκε στη λίστα των ατόμων που καταζητούνται από τις ρωσικές αρχές.

Ο αδερφός Αλεξέι Ναβάλνι, Όλεγκ, αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες, με την Ρωσία να έχει εκδώσει και ένταλμα σύλληψης, σχολιάζουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Την ώρα που η μητέρα του Αλεξέι ζητάει από τον Πούτιν να της παραδώσει τη σορό του Αλεξέι, η Μόσχα - σύμφωνα με το πρακτορείο «Tass»- εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία κρίνει «καταζητούμενο βάσει άρθρου του Ποινικού Κώδικα τον Ολεγκ Ναβάλνι».

Ο Όλεγκ έχει αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις στο παρελθόν. Τέθηκε στη λίστα καταζητούμενων το 2022 με αφορμή μια συγκέντρωση στην οποία συμμετείχε για να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψη του αδελφού του το 2021. Τότε κατηγορήθηκε για παραβίαση των κανονισμών του κορωνοϊού.

Αρχικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, αλλά οι Ρώσοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ζήτησαν να αντικατασταθεί μ' ένα χρόνο φυλάκισης, ισχυριζόμενοι ότι είχε παραλείψει τις συναντήσεις αναστολής.

Πιστεύεται ότι ο Όλεγκ παραμένει εξόριστος από τη Ρωσία αν και πολλοί θεωρούν ότι έχει βρει καταφύγιο στην Κύπρο.

Χωρίς να διευκρινίσουν τους λόγους για τους οποίους το όνομά του προστέθηκε στη λίστα των καταζητούμενων από τις ρωσικές αρχές, το κρατικό μέσο «TASS» υπενθύμισε ότι το δικαστήριο «Preobrazhensky» της Μόσχας είχε ήδη καταδικάσει τον Όλεγκ σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή το 2021, με την κατηγορία οργάνωσης μιας «μη εξουσιοδοτημένης συγκέντρωσης».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση