ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μαμά, ό,τι άκουσες αυτό είναι» - Τι λέει η μητέρα της 14χρονης

Ρέθυμνο: Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη που βίωνε

«Μαμά ό,τι άκουσες αυτό είναι» φέρεται να είπε η 14χρονη από το Ρέθυμνο στη μητέρα της μετά την αποκάλυψη του εφιάλτη που ζούσε καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., είχε πέσει στα χέρια αγνώστων που την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά.

«“Μαμά, ό,τι άκουσες, αυτό είναι”, μου είπε. Δε θέλει να μου μιλήσει, δε θέλει να μου πει πολλά. Ντρέπεται το κοπέλι μου. “Ό,τι έμαθες από την Αστυνομία, μαμά”. “Θα το παλέψουμε, μην αγχώνεσαι, εγώ είμαι δίπλα σου. Εγώ είμαι η μάνα σου, εγώ είμαι και ο πατέρας σου”» είπε η μητέρα του κοριτσιού, μιλώντας στο Star.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες πριν τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την Αστυνομία, ο πατέρας του κοριτσιού βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, έχοντας εισπνεύσει υγραέριο και όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Ο ίδιος δεν άφησε καμία εξήγηση για τους λόγους που τον οδήγησαν εκεί, ενώ καμία εμπλοκή του δεν έχει προκύψει στην υπόθεση του παιδιού.

Πώς αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης της ανήλικης

Από μία ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» άρχισε να ξετυλίγεται η φρίκη που ζούσε η 14χρονη κοπέλα που είχε πέσει θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, η καταγγελία για τα δεινά που τραβούσε η κοπέλα έγινε το καλοκαίρι του 2023 από ένα άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Στην καταγγελία γινόταν λόγος για κατ' εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.

Στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση των Αρχών της περιοχής και ακολούθησε αστυνομική έρευνα από την οποία προέκυψε η εμπλοκή 12 ατόμων. Ειδικότερα, από την εξέταση της ανήλικης, παρουσία παιδοψυχολόγου, διαπιστώθηκε ο βιασμός της τουλάχιστον από έναν εκ των 12 εμπλεκομένων και η τέλεση γενετήσιων πράξεων από τους υπόλοιπους.

Σε έρευνα που έγινε στα τέλη Ιανουαρίου στο σπίτι του δράστη που φέρεται να βίασε την κοπέλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα φυσίγγιο πιστολιού.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

«Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ' εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.

Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση