ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μακελειό σε νηπιαγωγείο: Ντοκουμέντα φρίκης από τη φονική επίθεση της Χαμάς

Εικόνες φρίκης με λίμνες αίματος και λούτρινα αρκουδάκια γαζωμένα με σφαίρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας δώδεκα μέρες μετά το μακελειό που προκάλεσαν ένοπλοι της Χαμάς σε νηπιαγωγείο στο κιμπούτς Be’eri στο νότιο Ισραήλ σκοτώνοντας άγνωστο αριθμό αθώων θυμάτων.

Ολόκληρο το νηπιαγωγείο, όπου φοιτούσαν παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών, μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου με χνάρια από αίματα στο έδαφος και άδειους γεμιστήρες από Καλάσνικοφ που άφησαν πίσω τους οι ένοπλοι της Χαμάς ανάμεσα σε παιδικά καθίσματα, τραπέζια και παιχνίδια, μετά το μακελειό το πρωινό της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο κιμπούτς Be’eri σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη Γάζα.

Τρύπες από σφαίρες διακρίνονται σε παράθυρα και τοίχους, ροζ ποδηλατάκια και πατίνια κείτονται παρατημένα, έπιπλα σπασμένα και αναποδογυρισμένα.

Τα χνάρια από αίματα μαρτυρούν στο πάτωμα πιθανώς τις απεγνωσμένες προσπάθειες κάποιων να σύρουν τραυματίες σε ασφαλές μέρος ή νεκρούς κάπου μακριά για να μη βεβηλωθούν οι σοροί τους. Αλλά δεν υπήρχε ασφαλές μέρος στο νηπιαγωγείο για να σωθούν από τους ενόπλους της Χαμάς. Τα παράθυρα στη διπλανή βιβλιοθήκη που είχαν διακοσμηθεί με στρουμφάκια κείτονταν διαλυμένα. Πάνω από 100 άνθρωποι στο κιμπούτς έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των ενόπλων.

«Το μέρος αυτό έχει πολλά τρομερά μυστικά», είπε Ισραηλινός στρατιώτης στον απεσταλμένο της Sun. «Και δυστυχώς βρίσκουμε ολοένα και περισσότερα μέρα με τη μέρα. Πολλά παιδιά πέθαναν εδώ – ορισμένα φρικτά διαμελισμένα», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση