ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Hooyah, Hooyah, Hooyah!» - Ο πανηγυρισμός των διασωστών (Vid)

«Εντυπωσιακό επίτευγμα της ανθρώπινης προσπάθειας»!

Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η διάσωση των 12 παιδιών και του 25χρονου προπονητή τους από το σύμπλεγμα σπηλαίων στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά και ο προπονητής είχαν διασωθεί, μια ομάδα διασωστών παρέμεινε για λίγο ακόμα μέσα στο σπήλαιο, προτού εξέλθει κι αυτή και ολοκληρωθεί πλήρως και με επιτυχία η επιχείρηση.

Διαβάστε, επίσης: Διάσωση των «13»: Πως φτάσαμε σε αυτή την υπέροχη μέρα (pics)

Σύμφωνα με το BBC, η ομάδα των διασωστών αποτελούνταν από έναν γιατρό και τρεις δύτες, όλοι μέλη του Ναυτικού. Ρίγη συγκίνησης προκαλεί ο πανηγυρισμός που συνοδεύει την ομαδική τους φωτογραφία, μετά έξοδό τους:

Και οι τέσσερις αυτοί άνδρες βρίσκονταν όλες αυτές τις μέρες μέσα στην σπηλιά, στο πλευρό των παιδιών και του προπονητή τους, παρέχοντάς τους την στήριξη και την φροντίδα που είχαν ανάγκη για να επιβιώσουν.

Εξάλλου, το ίδιο συγκινητική ήταν και η αντίδραση των απλών πολιτών, όταν έξω από το νοσοκομείο όπου μεταφέρονταν τα διασωθέντα παιδιά, έφτασαν και τα τελευταία ασθενοφόρα.

Όπως χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της προσπάθειας ο ανταποκριτής του BBC, πρόκειται για «Εντυπωσιακό επίτευγμα της ανθρώπινης προσπάθειας»:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση