ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντόπισαν όπλα και εκρηκτικά της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ο IDF δηλώνει ότι εντόπισε το αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης

Λίγο μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων του από την περιοχή του κεντρικού νοσοκομείου της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός κάνει γνωστό ότι βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Ειδικότερα, ο IDF δηλώνει ότι εντόπισε το αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, όπλα και τεχνολογικό εξοπλισμό στο κτίριο μαγνητικής τομογραφίας του νοσοκομείου.

Το χρονικό της αποχώρησης των ισραηλινών δυνάμεων

Μετά τις διεθνείς εκκλήσεις και την προτροπή των ΗΠΑ, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι αποσύρεται από το νοσοκομείο Αλ Σίφα. Την είδηση για την αποχώρηση των στρατευμάτων του Ισραήλ από το νοσοκομείο Αλ Σίφα μετέδωσε δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο. Από το πρωί, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε μια «στοχευμένη επιχείρηση» στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου, εκτός από τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι. Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Ο δημοσιογράφος είπε ότι οι στρατιώτες ανέκριναν δεκάδες πολίτες, τους οποίους στη συνέχεια άφησαν ελεύθερους.

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι οι Ισραηλινοί βρήκαν όπλα και «τρομοκρατική υποδομή» στη διάρκεια της συνεχιζόμενης επιδρομής τους σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός (IDF) διατείνεται ότι το νοσοκομείο αποτελεί ορμητήριο της Χαμάς καθώς στις εγκαταστάσεις του εντοπίστηκε αποθήκη πυρομαχικών της ισλαμιστικής οργάνωσης, γιλέκα με εκρηκτικά, χειροβομβίδες, επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47, RPG (σ.σ. ρουκετοβόλα) και άλλος οπλισμός. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη» την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα της Γάζας. Ισραηλινοί στρατιώτες μπήκαν νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο, στο πλαίσιο των επιχειρήσεών τους στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το Ισραήλ λέει ότι στις σήραγγες κάτω από το νοσηλευτικό ίδρυμα στεγάζεται ένα αρχηγείο της Χαμάς, κάτι που η οργάνωση διαψεύδει.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση