ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτός διέταξε τον φόνο του Κασόγκι: «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου»

Μέσω Skype δόθηκε η εντολή

Ο Σαούντ Αλ Καχτάνι, σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας που «καρατομήθηκε» τις περασμένες μέρες από το Ριάντ, ως ένας από τους πέντε υψηλόβαθμους «αποδιοπομπαίους τράγους» της υπόθεσης Κασόγκι, φέρεται να ενορχήστρωσε την κτηνώδη δολοφονία του αντιφροντούντα δημοσιογράφου, δίνοντας μάλιστα την εντολή θανάτου μέσω Skype!

Σύμφωνα με αξιωματούχους που έχουν στενές σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες του Ριάντ και της Τουρκίας, και μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters, ο Αλ Καχτάνι ήταν το άτομο που διέταξε τον θάνατο του δημοσιογράφου σε «ζωντανή σύνδεση» μέσω Skype με το δωμάτιο της πρεσβείας όπου κρατούνταν ο Κασόγκι.


Αποκαλύψεις Ερντογάν για την δολοφονία Κασόγκι


Όπως περιγράφουν οι πηγές του πρακτορείου, ο Αλ Καχτάνι άρχισε να εξαπολύει βρισιές και προσβολές στον Κασόγκι, και εκείνος απάντησε σε εξίσου έντονο ύφος στον σύμβουλο του Μπιν Σαλμάν. Μετά από λίγη ώρα, δόθηκε η εντολή θανάτου διά στόματος του Καχτάνι, με τον άτυχο δημοσιογράφο να ακούει τις λέξεις που σφράγισαν τη μοίρα του: «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου».

Οι πηγές του Reuters δεν διασαφηνίζουν εάν ο Καχτάνι παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση τις σκηνές φρίκης που εκτυλίχθηκαν στο προξενείο, με την δολοφονία και τον διαμελισμό του Κασόγκι. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, το ηχητικό υλικό της επικοινωνίας μέσω Skype βρίσκεται στην κατοχή των τουρκικών Αρχών και εξετάζεται διεξοδικά.

Ποιος είναι ο Αλ Καχτάνι, το «δεξί χέρι» του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας

Ο Σαούντ Αλ Καχτάνι, πρώην «δεξί χέρι» του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, είναι ένας από τους πέντε αξιωματούχους που καρατομήθηκαν το περασμένο Σάββατο από το Ριάντ, μετά την παραδοχή της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Υψηλόβαθμος σύμβουλος του Μπιν Σαλμάν, ο Αλ Καχτάνι χειριζόταν τα social media του πρίγκιπα, και πιστεύεται ότι είχε ρόλο συντονιστή στις δεκάδες συλλήψεις και απαγωγές αξιωματούχων που διαφωνούσαν με το καθεστώς, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Λιβανέζου πρωθυπουργού, πριν μερικούς μήνες.

Η επιρροή του Αλ Καχτάνι στον πρίγκιπα τα τελευταία τρία χρόνια και ο βαθμός της οικειότητάς τους θα δυσκολέψει ιδιαίτερα το Ριάντ στην προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει, να παρουσιάσει δηλαδή τον αποπεμφθέντα αξιωματούχο ως εγκέφαλο της επιχείρησης εξόντωσης του Κασόγκι, που έδρασε μόνος του. Ο ίδιος ο Καχτάνι εξάλλου είχε παραδεχτεί στο παρελθόν ότι δεν ενεργεί ποτέ χωρίς να ζητήσει προηγουμένως την άδεια του πρίγκιπα.

«Νομίζετε ότι κάνω του κεφαλιού μου; Είμαι αφοσιωμένος υπηρέτης και εκτελώ πιστά τις εντολές του βασιλιάς μου και του πρίγκιπα διαδόχου μου», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Καχτάνι το περασμένο καλοκαίρι.

Πηγή: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X