ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρνητές της τεχνολογίας και της ιατρικής οι «Παλαιοχριστιανοί» της Κορίνθου

Ζει μαζί τους και βρέφος 8 μηνών

Ολο και νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από την πολύτεκνη οικογένεια Παλαιοχριστιανών, που ζούσε σε λαγούμι στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, στην κοινότητα αυτή εκτός από την οικογένεια, ζουν και άλλα άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα μια έγκυος από την Άρτα. Οι αστυνομικοί που έφτασαν εκεί την περασμένη Δευτέρα, βρήκαν ένα βρέφος 8 μηνών να ζει μαζί με την οικογένεια κάτω από πρωτόγονες συνθήκες στην υπόγεια αποικία τους, το οποίο φέρεται να είναι εγγόνι του ανδρόγυνου και όχι ένα από τα παιδιά τους.

Αγνώστου πατρός το παιδί της 21χρονης κόρης του - Τι άλλο βρέθηκε

Οταν αστυνομικοί ρώτησαν τον 45χρονο σχετικά με το μικρό παιδί, αποκρίθηκε πως το παιδί το γέννησε η 21χρονη κόρη του, αλλά δεν απάντησε σχετικά με το ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού, ενώ για την υπόθεση αυτή έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας. Παράλληλα ο πατέρας, τόνισε ότι το μήκους 30 μέτρων τούνελ που κατέληγε σε ρεματιά, ότι δεν είναι τόπος κατοικίας, αλλά προσκυνήματος της κοινότητας, όπως έκαναν και οι πρώτοι χριστιανοί. Επίσης, στην κοινότητα βρέθηκαν τόξα, μαχαίρια, αεροβόλο όπλο, σφαίρες, φυσίγγια, τυφέκιο και τσεκούρι.

Αντιστάθηκαν στον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. - Τραυμάτισαν αστυνομικό

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, όχι μόνο αρνήθηκαν τον έλεγχο, αλλά αντιστάθηκαν, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς τραυματίζοντας με ένα ξύλο αστυνομικό στο κεφάλι και μάλιστα άρπαξαν όπλα που είχαν κρυμμένα στο σημείο, πυροβόλησαν κατά του κλιμακίου και εξαφανίστηκαν από την περιοχή. Οι αστυνομικοί κατάφεραν και συνέλαβαν την 35χρονη και τον 45χρονο άνδρα και δύο ακόμα παιδιά της οικογένειας, την 22χρονη κόρη και τον 15χρονο γιο του δράστη. Ολοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 20 Φεβρουαρίου. Με εντολή εισαγγελέα τα ανήλικα παιδιά, μεταφέρθηκαν στο σπίτι της κόρης του 45χρονου που είχε αποκτήσει από άλλο γάμο.

Κόρινθος: Χρησιμοποιούν βότανα, αρνούνται την τεχνολογία, δεν πάνε σε γιατρό

Τα συγκεκριμένα άτομα που διαμένουν στα ορεινά της Κορινθίας δηλώνουν μέλη παλαιοχριστιανικής μειονότητας, χωρίς να υπάρχει αναγνωρισμένη τέτοια μειονότητα πάντως στην Ελλάδα. Δηλώνουν αρνητές της τεχνολογικής προόδου, των φαρμάκων και των εμβολίων. Χρησιμοποιούν βότανα για να θεραπευτούν και δεν γεννάνε σε μαιευτήρια. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας: «Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο. Ζούμε παλαιοχριστιανικά». Παράλληλα ο 45χρονος τόνισε σχετικά με το λαγούμι ότι «οδηγεί έναν χώρο λατρείας, ο οποίος έχει το ιερό και τον τρούλο».

Δείτε εικόνες

Πηγή: iefimerida.gr / protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση