ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απελευθερώθηκε η 3η ομάδα ομήρων από τη Χαμάς

Τους παρέδωσαν στον Ερυθρό Σταυρό

Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, η Χαμάς παρέδωσε ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό, πληροφορία που επιβεβαίωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Όπως αναφέρουν παραδόθηκαν 17 όμηροι από τη Χαμάς. Πρόκειται για 14 Ισραηλινούς πολίτες και τρεις ξένους.

Νωρίτερα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε έναν όμηρο με ρωσική υπηκοότητα, ο οποίος είχε απαχθεί στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, «σε απάντηση στις προσπάθειες» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και «την υποστήριξή του στο παλαιστινιακό ζήτημα». Να σημειωθεί πως το Κρεμλίνο καλεί τακτικά για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, επαναλαμβάνοντας ότι μια διαρκής ειρήνη στη Μέση Ανατολή απαιτεί τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

Δύο ομάδες ομήρων, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών, έχουν ήδη απελευθερωθεί τις περασμένες δύο ημέρες και μια τρίτη ομάδα απελευθερώθηκε σήμερα, σύμφωνα με τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των τρομοκρατών της Χαμάς και του Ισραήλ που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ ο Ντίαα Ρασουάν, επικεφαλής της αιγυπτιακής κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (SIS) τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι η εκεχειρία συνεχίζει να τηρείται χωρίς εμπόδια, τονίζοντας ότι 120 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν σήμερα στον παλαιστινιακό θύλακα από την Αίγυπτο.

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν τη 2η ημέρα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου:

Shoshan Haran, 67 ετών
Shiri Weiss, 53 ετών
Σάρον Αβιγκντόρι, 52 ετών
Adi Shoham, 38 ετών
Maya Regev, 21 ετών
Noga Weiss, 18 ετών
Noam Or, 17 ετών
Άλμα Ορ, 13 ετών
Hila Rotem, 13 ετών
Noam Avigdori, 12 ετών
Emily Hand, 9 ετών
Naveh Shoham, 8 ετών
Yahel Shoham, 3 ετών

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν την 1η ημέρα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου:

Hanna Katzir, 77 ετών
Margalit Mozes, 77 ετών
Yafa Ader, 85 ετών
Hannah Perry, 79 ετών
Adina Moshe, 72 ετών
Danielle Aloni, 44 ετών / Emilia Aloni, 9 ετών
Ruthi Monder, 78 ετών / Keren Monder, 54 ετών / Ohad Monder, 9 ετών
Aviv Asher, 2 ετών/ Raz Asher, 5 ετών / Doron Katz-Asher, 34 ετών

Πώς γίνεται η διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ένας κατάλογος με τα ονόματα όσων αναμένεται να απελευθερωθούν δίνεται στο Ισραήλ κάθε μέρα.

Μετά, ο στρατός στέλνει αξιωματικούς για να ειδοποιούν μέλη οικογενειών ομήρων αν τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα αφεθούν ελεύθεροι ή όχι.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι όμηροι παραλαμβάνονται «στην περιοχή των συνόρων» και από εκεί μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Χατζερίμ στο νότιο Ισραήλ.

Μόλις αφεθούν ελεύθεροι, τους υποδέχονται ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας και υποβάλλονται στις πρώτες ιατρικές εξετάσεις, ενώ τους δίνονται επίσης, τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

Από το Χατζερίμ, οι απελευθερωμένοι όμηροι μεταφέρονται σε νοσοκομεία, όπου επανενώνονται με μέλη της οικογένειάς τους. Οι ηλικιωμένες γυναίκες μεταφέρονται σε διαφορετικό νοσοκομείο από τα μικρά παιδιά.

Όλοι οι απελευθερωμένοι όμηροι παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση