ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Μαυρομιχάλη: Αγώνας για εξασφάλιση στοιχείων

Τα κλειστά κυκλώματα δεν έδωσαν στοιχεία που αξίζει να αξιολογηθούν

24news team

Όσο προκύπτουν εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Θανάση Καλογερόπουλου, άλλο τόσο δυσκολεύει το έργο της ανακριτικής ομάδας που έχει συσταθεί για τη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη. Οι Αρχές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες για το φονικό της Λευκωσίας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύπτει κάποιο στοιχείο που να μπορεί, έστω αρχικά, να οδηγήσει σε κάποια συμπεράσματα σχετικά με τους δράστες και μετέπειτα για το κίνητρο των ηθικών αυτουργών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, από τα κλειστά κυκλώματα που αξιολογήθηκαν δεν προκύπτει κάποια ύποπτη κίνηση που να τυγχάνει αξιολόγησης. Από τον κάλυκα όμως που εντοπίστηκε στην περιοχή του εγκλήματος και τυγχάνει εργαστηριακών ελέγχων, ενδεχομένως να διαφανεί ο τύπος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η δολοφονία κατά του Μαυρομιχάλη σημειώθηκε γύρω στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (31/10), όταν αυτός βρισκόταν εντός της οικίας του και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στην οδό Βερενίκης στην Ακρόπολη.

Αν και αρχικά οι πρώτες ενδείξεις έδειχναν πως ο δράστης - ελεύθερος σκοπευτής ήταν κρυμμένος στη στέγη απέναντι πολυκατοικίας, εντούτοις περαιτέρω έρευνες «κλείδωσαν» πως το σημείο όπου είχε στήσει καρτέρι ο εκτελεστής ήταν σε χωράφι μεταξύ δύο πολυκατοικιών, το οποίο μάλιστα βρίσκεται απέναντι από την πολυκατοικία που διέμενε ο Μαυρομιχάλης και είχε κρυφτεί ανάμεσα σε μεγάλα δέντρα. Ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον του Μαυρομιχάλη, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Τον πέτυχε στον πνεύμονα

Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του Αλέξη Μαυρομιχάλη διενεργήθηκε την Τετάρτη (01/11) από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο θάνατος του Αλεξούι προήλθε από αιμορραγικό σοκ συνέπεια ρήξεως ύπατος και πνεύμονα που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση