ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά Λεμεσού: Υπό μερικό έλεγχο - Κατέκαψε μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο (pics)

Αποχώρησαν τα πτητικά μέσα

Υπό πλήρη έλεγχο αναμένεται να τεθεί φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ των κοινοτήτων Άλασσας και Λόφου, έχοντας κάψει μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και πεύκα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, «η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη» και αυτή την ώρα παραμένουν στην περιοχή μόνο επίγειες δυνάμεις, καθώς τα οκτώ πτητικά μέσα επέστρεψαν στις βάσεις τους, λόγω του σκότους.

Νωρίτερα: 

Με στόχο να τεθεί, πριν βραδιάσει, υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Άλασσας και Λόφου, της Επαρχίας Λεμεσού, ενεργοποιήθηκε πριν από λίγο το σχέδιο «Ίκαρος», για ενίσχυση των πτητικών πυροσβεστικών μέσων.

Αυτό ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, προσθέτοντας ότι η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δυο μέτωπα και το έργο της πυρόσβεσης κρίνεται δύσκολο, λόγω του δύσβατου της περιοχής και των δυνατών ανέμων που πνέουν.

Διαβάστε επίσης: Στους δρόμους η Αστυνομία - Δείτε το λόγο

Για την κατάσβεση της εργάζονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τρία του Τμήματος Δασών, ένα του Ταμείου Θήρας και ένα του κοινοτικού συμβουλίου Άλασσας. Aπό αέρος επιχειρήσουν τα δυο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας και ένα της Αστυνομίας.



Σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά πριν βραδιάσει, είπε ο κ.Κεττής, έχει ενεργοποιηθεί πριν λίγο το σχέδιο «Ίκαρος» και στη μάχη με τις φλόγες θα ριχθούν ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. Ρόλο συντονισμού θα αναλάβει ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Η φωτιά καίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ή άλλα υποστατικά.

Διαβάστε επίσης: Οικογενειακή υπόθεση η κατεδάφιση της οικίας Κληρίδη

Τι είναι το σχέδιο Ίκαρος;

Το Σχέδιο «Ίκαρος» αφορά τον τρόπο συντονισμού και χρήσης εναέριων μέσων σε περιπτώσεις μεγάλων πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές περιοχές στις οποίες επιχειρούν πέραν των έξι πτητικών μέσων.

Συγκεκριμένα αφορά τον τρόπο πυρόσβεσης από αέρα και έδαφος με τον συντονισμό της Εθνικής Φρουράς.

Πηγή φωτογραφιών: Kitasweather

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση