ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τους έπιασαν να ρίχνουν εκρηκτικά στο Εθνικός Άχνας – Οθέλλος

Οι ΒΒ Δεκέλειας συνέλαβαν 3 άτομα για

ΚΥΠΕ

Νεαρός 18 ετών και δύο ανήλικοι ηλικίας 16 και 15 ετών, συνελήφθησαν από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, αφού φέρεται να εντοπίστηκαν από το κλειστό σύστημα παρακολούθησης να ρίχνουν εκρηκτικά στον αγώνα μεταξύ Εθνικού Αχνας - Οθέλλου Αθηένου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Απριλίου, στο γήπεδο της Αχνας.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι «οι νεαροί ηλικίας 18, 16 και 15 ετών, αναγνωρίστηκαν από την Αστυνομία των Βάσεων χρησιμοποιώντας πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου. Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν στην Κοινότητα Αχνας την Κυριακή και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ τη Δευτέρα παρουσιάστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου στη Δεκέλεια».

Το Δικαστήριο διέταξε όπως «οι τρεις καταβάλουν χρηματική εγγύηση ύψους 500 ευρώ έκαστος και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 Μαϊου, οπόταν και θα παρουσιαστούν ενώπιον του Σώματος για να απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν».

Προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα τρία άτομα εθεάθησαν από το Κλειστό Κύκλωμα Παρακολούθησης να κρύβονται πίσω από τοίχο και να πετάνε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε φιλάθλους στο 85ο λεπτό του αγώνα κατά τον οποίο η Άχνα κέρδισε με 2-1 του αντιπάλου της. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άτομα και πιο συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος του Οθέλλου και ένα 15χρονο αγόρι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες».

Σημειώνεται ότι «το αγόρι έφερε κοψίματα και αιμορραγία στο μέτωπο, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Οθέλλου είχε χτυπηθεί στο πόδι από ιπτάμενα θραύσματα εξαιτίας της έκρηξης».

Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας, Πανίκος Παναγή εξέφρασε ικανοποίηση «για τη χρήση της τεχνολογίας στην υποβοήθηση της σύλληψης» προσθέτοντας πως «αυτό έστειλε μια προειδοποίηση στους επίδοξους χούλιγκαν».

Ταυτόχρονα εξέφρασε ικανοποίηση και για «τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη επιχείρηση και για τον εντοπισμό των τριών ατόμων που ευθύνονταν για το περιστατικό. Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων δεν θα ανεχτεί αυτού του είδους συμπεριφορές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μετά το περιστατικό, δύο οπαδοί του Οθέλλου θα δώσουν κατάθεση στην Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων σχετικά με τα εκρηκτικά που εκτοξεύτηκαν».

Όπως είπε ο κ. Παναγή «η βία σε ποδοσφαιρικούς αγώνες σε όλη την Κύπρο προκαλεί ανησυχία στους υπεύθυνους και η Αστυνομία θα συνεργαστεί στενά με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για να διασφαλίσει ότι ο κόσμος παραμένει ασφαλείς στους αγώνες. Αυτή πρέπει να είναι μια συλλογική προσέγγιση».

Λαμβάνουμε, συνέχισε «πολύ σοβαρά υπόψη τη βία στο ποδόσφαιρο και στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες μέρες θα συναντηθούμε με εκπροσώπους των Συλλόγων και θα μιλήσουμε με την ΚΟΠ, ώστε να συζητήσουμε τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης στο μέλλον, προκειμένου να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς».

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X