ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σιγκαπούρη: Αυτός είναι ο «Κύπριος» που προσπάθησε να διαφύγει από μπαλκόνι

Τραυματίστηκε όταν προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας από το μπαλκόνι

24news team

Σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος, η Αστυνομία της Σιγκαπούρης έστησε τεράστια επιχείρηση με 400 αστυνομικούς κατορθώνοντας να συλλάβει 10 άτομα, δύο εκ των οποίων με κυπριακή υπηκοότητα. Από την επιχείρηση, η Αστυνομία της Σιγκαπούρης κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία ύψους 1 δισεκ. δολαρίων Σιγκαπούρης (675,24 εκατ. ευρώ), περιλαμβανομένων πολυτελών μπανγκαλόου στις πιο περιζήτητες περιοχές, δεσμίδων μετρητών, πολυτελών αυτοκινήτων, γυναικείων τσαντών και ράβδων χρυσού.

Την Πέμπτη (17/08), η Αστυνομία της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε πως ο ένας εκ των δύο «Κυπριών» που συνελήφθησαν στην εν λόγω επιχείρηση, προσπάθησε να διαφύγει από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του μπανγκαλόου του σε πολυτελή συνοικία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Σου Χαϊτζίν, 40 ετών και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν διευθυντής της No Signboard Holdings, μια εταιρεία που λειτουργεί αλυσίδα εστιατορίων με διαφορετικές επωνυμίες. Ο Κύπριος υπήκοος, ήταν διευθυντής του εστιατορίου από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022.

*Εικόνα από Singapore Police Force

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στην «Straitstimes», ο Σου παραιτήθηκε οικειοθελώς από την εταιρεία, ενώ δεν συμμετείχε στις επιχειρήσεις και τις λειτουργίες της, όπως και στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Σου, μαζί με τα υπόλοιπα πρόσωπα που συνελήφθησαν, κατηγορήθηκαν στο δικαστήριο την Τετάρτη (16/07) με τις κατηγορίες την ύποπτη συμμετοχή ύποπτη συμμετοχή σε αδικήματα όπως η πλαστογραφία, το ξέπλυμα χρήματος και η αντίσταση στη σύλληψη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, οι ύποπτοι δεν διαμένουν μόνιμα στην Σιγκαπούρη και πιστεύεται ότι συνδέονται μεταξύ τους.

Οι αστυνομικοί στήθηκαν έξω από την κρεβατοκάμαρα του Σου και τον διέταξαν να ανοίξει την πόρτα

Επίσης, ο Σου ήταν μέτοχος και διευθυντής της Aiqinhai Investment, μιας ιδιωτικής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με μετοχές, ενώ μετοχές κατείχε και στο εμπόριο κινητής τηλεφωνίας με την Daily Glory International.

Στο δικαστήριο της Τετάρτης, του απαγγέλθηκε προσωπικά η κατηγορία για αντίσταση στη σύλληψή του στο μπανγκαλόου του σε πολυτελή κατοικία. Η Αστυνομία της Σιγκαπούρης ανέφερε πως, την Τρίτη (15/08) οι αστυνομικοί στήθηκαν έξω από την κρεβατοκάμαρα του Σου και τον διέταξαν να ανοίξει την πόρτα. Τότε αυτός φέρεται να πήδηξε από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου και να τραυματίστηκε με τους αστυνομικούς να τον βρίσκουν κρυμμένο σε μια αποχέτευση.

*Η στιγμή της σύλληψης / Εικόνα: ST READER

Όταν τα παραπάνω ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο Σου ισχυρίστηκε ότι νόμιζε ότι τα χτυπήματα στην πόρτα της κρεβατοκάμαράς του είχαν προέλθει από κάποιον που ήθελε να τον σκοτώσει και γι' αυτό προσπάθησε να διαφύγει. 

Με πληροφορίες από Straitstimes / ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση