ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξέσπασε ο Σοφοκλέους για τον Πρόεδρο: «Κάτσε επιτέλους να δουλέψεις»

Το τουίτ του Μιχάλη Σοφοκλέους

24news team

Τις εξελίξεις στην οικονομία σχολίασε με μακροσκελή ανάρτησή του ο Μιχάλης Σοφοκλέους.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα ότι «Η κυβέρνηση αποδεικνύεται καθημερινά να έχει ένα και μόνο στόχο: τη διαχείριση της εικόνας του Προέδρου.»

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της ανάρτησής του, ο κος Σοφοκλέους, αναφερόμενος στον Πρόεδρο, έγραψε: «Άσε λίγο το Instagram, τις γιορτές, τις τόκκες, τα μοναστήρια και τα εγκαίνια και κάτσε 2-3 βδομάδες επιτέλους να δουλέψεις!»

Αναλυτικά η ανάρτησή του

1. Τα άσχημα νέα για την οικονομία κτυπούν την καμπάνα της ανησυχίας. Ιδιαίτερα η τεράστια πτώση στην κατανάλωση, Ιούνιο μήνα.

2. Έχω τεράστια αμφιβολία εάν η χώρα προχωρεί στα ορόσημα που περιλαμβάνει το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αισθάνομαι ότι "κάτσαμε τον μύλο" της αναποφασιστικότητας και από το να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, πάμε στο δεν παίρνουμε ευρώ.

3. Δεν ξέρουμε σε κανένα επίπεδο που στοχεύει η χώρα. Οικονομία, Ανάπτυξη, Ενέργεια, Παιδεία, Υγεία, Μεταφορές, Κοινωνική Πολιτική και - κυρίως - Ψηφιακή και Πράσινη οικονομία, όλα δείχνουν στον αυτόματο πιλότο. Υπουργοί σχεδόν ανύπαρκτοι.

4. Δεν βλέπουμε μέχρι στιγμής πουθενά το Κυπριακό και τους γεωστρατηγικούς και περιφερειακούς μας στόχους, παρά μόνο σε διαρροές και συνεντεύξεις κυβερνητικών στελεχών.

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται καθημερινά να έχει ένα και μόνο στόχο: τη διαχείριση της εικόνας του Προέδρου.

"Διαφημίζει" η κυβέρνηση ότι 6 μήνες μετά αποφάσισαν να συζητήσουν στο Τρόοδος τι θέλουν να κάνουν. Έξι μήνες μετά! Αυτά γίνονται το πολύ στις πρώτες 30 ημέρες,

κ. Πρόεδρε, ξέρω ότι είσαι η επιτομή της αναποφασιστικότητας, ξέρω ότι θες να λες "Ναι" σε όλους και όλα, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι είσαι Πρόεδρος. Με φωτογραφίες και χαμόγελα ΔΕΝ κυβερνάται ένα κράτος.

Άσε λίγο το Instagram, τις γιορτές, τις τόκκες, τα μοναστήρια και τα εγκαίνια και κάτσε 2-3 βδομάδες επιτέλους να δουλέψεις!

Οργάνωσε την κυβέρνησή σου, βάλε κάτω στόχους και πολιτικές. Κάνε αν θες και τις αλλαγές στο Υπουργικό, που ο στόχος σου να μην υπάρχει άλλη προσωπικότητα εκτός από εσένα, τίνει να μας οδηγήσει στο να μην υπάρχει ουσιαστική κυβέρνηση στη χώρα. Ο Πρόεδρος είναι που πρέπει να μιλά και να κατευθύνει τους Υπουργούς, όχι οι υπάλληλοι της κ. Πική.

ΥΓ. Με προβληματίζει που ο Δημοκρατικός Συναγερμός, δύο ολόκληρες ημέρες μετά τις ανησυχητικές ανακοινώσεις για την οικονομία, δεν έχει κάνει ακόμη καμία επίσημη τοποθέτηση.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση