ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετά την απαγωγή, κάμερες στα σχολεία;

Συζητήθηκε στην Επιτροπή Παιδείας

Στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής τέθηκε σήμερα, Τετάρτη, το θέμα της τοποθέτησης κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης στα σχολεία, στον απόηχο της απαγωγής των 11χρονων αγοριών που συγκλόνισε την Κύπρο, την Τρίτη. Εξάλλου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, σε δηλώσεις που παραχώρησε στα ΜΜΕ το μεσημέρι της Τετάρτης, με αφορμή το πρωτοφανές αυτό γεγονός, έριξε την μπάλα στο κράτος, όσον αφορά το θέμα των καμερών σε δημόσιους χώρους.


Απαγωγή - Λάρνακα: Δεν κακοποιήθηκαν σωματικά τα παιδιά


Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Νικόλα Πέτρου στην «Καθημερινή», στην συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Χατζηγιάννης, επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η εισαγωγή καμερών αλλά και το πως θα καλυφθούν τα κενά του πρωινού, όταν οι γονείς αφήνουν νωρίς τα παιδιά τους στα σχολεία. Επίσης, είπε, ο θεσμός του σχολικού παιδονόμου χρήζει αναβάθμισης.

Σχετικά με το χθεσινό συμβάν, σημείωσε, πως έχει πληροφορηθεί ότι κατά τη διάρκεια εξέλίξης του περιστατικού, υπήρχαν παιδονόμοι στον χώρο, ωστόσο, δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στον οποιοδήποτε, αφού όπως σημείωσε, δεν είναι αρμοδιότητα δική του να βγάλει αυτός το συμπέρασμα, αλλά της έρευνας που διεξάγουν οι αρχές.


Απαγωγή - Βίντεο: Η στιγμή που μετέφερε τα παιδιά στην πολυκατοικία


Στην διάθεση του κράτους η Αστυνομία

Σχετικά με το θέμα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, το Σώμα είναι στην διάθεση των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Παιδείας, καθώς έχει εισηγήσεις και εμπειρίες και μπορεί να προτείνει διάφορα μέτρα ασφάλειας.

Ερωτηθείς για το θέμα των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, ο κ. Χρυσοστόμου απάντησε ότι, κατά την δική του εκτίμηση, πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία, ώστε να επιτρέπεται η τοποθέτηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους, κατά τρόπο, πάντοτε, που δεν θα παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X