ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Απαγωγής: Πήραν εξιτήριο τα δύο παιδιά

Αρχηγός Αστυνομίας: Δεν κακοποιήθηκαν σωματικά τα παιδιά

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείου Υγείας ενημερώνει το κοινό για την κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών που απήχθησαν. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τα δύο παιδιά που απήχθησαν χθες έχουν δεχθεί όλες τις ενδεδειγμένες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και απολύθηκαν.

Οι δηλώσεις το Αρχηγού της αστυνομίας  

Σε δηλώσεις από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, προέβη ο Αρχηγός του Σώματος, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, το μεσημέρι της Τετάρτης, σε σχέση με την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα, υπόθεση της απαγωγής των δύο 11χρονων αγοριών, το πρωί της Τρίτης.

Ο κ. Χρυσοστόμου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ύποπτος ο οποίος, υπενθυμίζουμε, οδηγήθηκε στις 09:00 το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, που διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτησή του, ομολόγησε την διάπραξη των αδικημάτων.

Ο 35χρονος συνοδευόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τα μέτρα προστασίας στο δικαστήριο ήταν δρακόντεια.


Απαγωγή - Βίντεο: Η στιγμή που μετέφερε τα παιδιά στην πολυκατοικία


Ο κ. Χρυσοστόμου εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστείες στους πολίτες για την πολύτιμη συμβολή τους, ενώ εκθείασε και την άρτια επαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξαν τα μέλη της Αστυνομίας. Όπως είπε είναι πολύτιμη η εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και Αστυνομίας.

Χαρακτήρισε, επίσης, ωφέλιμο τον θεσμό του παρατηρητή της γειτονιάς, καθώς η κρίσιμη πληροφορία προήλθε από πολίτη, παρατηρητή. Σε αυτό το σημείο, έστειλε το μήνυμα ότι η Αστυνομία είναι ο κόσμος.

Ο 35χρονος, σε θεληματική του κατάθεση, παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων, είπε στην συνέχεια ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Όσο για τα κίνητρά του, έδωσε κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται, όπως και όλες οι πτυχές. Υπάρχουν, όμως, διάφορες πτυχές στην υπόθεση, συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια, τόνισε ότι ο δράστης δεν κακοποίησε σωματικά τα παιδιά, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις που υποβλήθηκαν.

Όσο για το αν η επιλογή των παιδιών ήταν τυχαία ή όχι, ο Αρχηγός απάντησε: «Για όνομα του θεού, ποιος είπε ότι η επιλογή των παιδιών ήταν ή δεν ήταν τυχαία;». Αυτή ήταν η απάντησή του σε ερώτηση για το εάν ο δράστης στόχευε παιδιά από συγκεκριμένες οικογένειες που θα μπορούσαν να καταβάλουν λύτρα, για την απελευθέρωσή τους.


Απαγωγή Λάρνακας: Υπό 8ήμερη κράτηση ο 35χρονος (Pics)


Μέτρα ασφαλείας και κάμερες

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι τα παιδιά του κόσμου βρίσκονται σε κίνδυνο, γι' αυτό δεν αυξήθηκαν οι περιπολίες έξω από τα σχολεία, αν και πάντοτε γίνεται περιπολική κάλυψη. Ωστόσο, η Αστυνομία είναι στην διάθεση των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Παιδείας, καθώς έχει εισηγήσεις και εμπειρίες και μπορεί να προτείνει διάφορα μέτρα ασφάλειας.

Ερωτηθείς για το θέμα των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, ο κ. Χρυσοστόμου απάντησε ότι, κατά την δική του εκτίμηση, πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία, ώστε να επιτρέπεται η τοποθέτηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους, κατά τρόπο, πάντοτε, που δεν θα παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα.

Έγιναν λάθη στην επιχείρηση;

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι σε κάθε μεγάλη επιχείρηση, γίνεται μια σύσκεψη για να αξιολογηθεί η κατάσταση. Τέλος, είπε, ήταν μια δύσκολη μέρα για τους Αστυνομικούς, γεγονός που ήταν εμφανές και στο βλέμμα τους. 

Το βίντεο των δηλώσεων:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X