ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σύλληψη οδηγού του Γενικού Εισαγγελέα και άλλων τεσσάρων για εμπορία προσώπων

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για το κύκλωμα

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση εμπορίας προσώπων όπου ύποπτοι θεωρούνται τρεις αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εργάζεται στην Νομική Υπηρεσία και συγκεκριμένα είναι εκ των οδηγών του Γενικού Εισαγγελέα ενώ οι άλλοι δύο εργάζονται στην υπηρεσία Αλλοδαπών και μετανάστευσης.

Ο τέταρτος ύποπτος είναι ο ιδιοκτήτης μπυραρίας ενώ η 5η κατηγορούμενη είναι αλλοδαπή γυναίκα. Εναντίον των πέντε υπόπτων διερευνώνται τα αδικήμάτα, της συνομωσία για διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, υποβοήθηση παράνομης εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, δεκασμού δημοσίου λειτουργού, εμπορίας προσώπων, κατάχρησης εξουσίας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, και δωροληψίας.

Διαβάστε, επίσης: Οι δηλώσεις Αρχηγού για τους αστυνομικούς-εμπόρους προσώπων

Τα αδικήματα σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο διαπράχθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και τον Αύγουστο του 2018. Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται μετά από καταγγελία γυναίκας ότι ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας φέρεται να ανάγκαζε τις 4 κοπέλες που εργάζονταν στην μπυραρία να κάνουν παρέα σε πελάτες και σε αγοραίο έρωτα. Την κάθοδο στην Κύπρο των κοπέλων που εργάζονταν στην μπυραρία φαίνεται ότι διευκόλυναν οι υπό κατηγορία αστυνομικοί.

Τα ερωτήματα: 

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τίθενται «καυτά» ερωτήματα στο τραπέζι, όπως για παράδειγμα πώς αξιολογούνται τα άτομα που βρίσκονται κοντά σε ένα από τους πιο σημαντικούς αξιωματούχους του κράτους. Ο Γενικός Εισαγγελέας είναι το άτομο που χειρίζεται ίσως τις πιο ευαίσθητες υποθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα άτομα που τον πλαισιώνουν πρέπει να είναι αξιόπιστα ώστε να αποφευχθεί η διαρροή πληροφοριών.

Επίσης πως είναι δυνατόν άτομα που είναι υπεύθυνα στην καταπολέμηση τέτοιων κυκλωμάτων να είναι ύποπτοι για υπόθεση εμπορίας προσώπων με σημαντική μάλιστα συμβολή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X