ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονίζει ο Φουρλάς - «Η έγκριση έφτασε σήμερα που έχασαν το παιδί τους»

«Το απόγευμα πέταξε για τον ουρανό ένας ακόμα μικρός ήρωας»

24news team

Ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς γνωστοποίησε μια δυσάρεστη είδηση αφού όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «το απόγευμα πέταξε για τον ουρανό ένας ακόμα μικρός ήρωας του παιδοογκολογικού. Το όνομα του δεν έχει καμία σημασία. Είναι παιδάκι ολονών μας. Και πονάμε μαζί με τους γονείς του». Τραγική ειρωνεία, ωστόσο, είναι το γεγονός πως, «οι γονείς αυτού του μικρού ηρώα είχαν αιτηθεί την αγορά μιας ειδικής καρέκλας, για να μπορούν να μετακινούν το μωρό όταν η κατάσταση του επιδεινώθηκε. Η αίτηση υποβλήθηκε τον Σεπτέμβρη πέρσι! Η έγκριση για την αγορά έφτασε στα χεριά των γονιών σήμερα.! Ναι σήμερα που έχασαν το παιδί τους. Ποσό τραγικό».

Αυτούσια η ανάρτηση του Ευρωβουλευτή

Το απόγευμα πέταξε για τον ουρανό ένας ακόμα μικρός ήρωας του παιδοογκολογικού. Το όνομα του δεν έχει καμία σημασία. Είναι παιδάκι ολονών μας. Και πονάμε μαζί με τους γονείς του. Αν κάνω αυτή την ανάρτηση είναι για να σας πω μια μικρή πικρή αλήθεια. Από αυτές που δεν θα έπρεπε να αφήνει κανένα μας να κοιμάται ήσυχος τα βραδιά. Οι γονείς αυτού του μικρού ηρώα είχαν αιτηθεί την αγορά μιας ειδικής καρέκλας, για να μπορούν να μετακινούν το μωρό όταν η κατάσταση του επιδεινώθηκε. Η αίτηση υποβλήθηκε τον Σεπτέμβρη πέρσι!! Η έγκριση για την αγορά έφτασε στα χεριά των γονιών σήμερα!! Ναι σήμερα που έχασαν το παιδί τους. Ποσό τραγικό.

Συγχωρείστε μου τη φόρτιση αλλά δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί ένας γονιός του παιδοογκολογικού να μπαίνει σε χρονοβόρες διαδικασίες εξουθενωτικές ψυχοφθόρες και να βρίσκεται στην αναμονή. Κατανοώ τις ανάγκες και τις ελλείψεις. Κατανοώ ότι υπάρχουν διαδικασίες που χρειάζονται χρόνο. Αλλά για όνομα του θεού… ας βρεθούν λύσεις. Άμεσες που θα απαλύνουν τον πόνο θα βοηθούν και θα στηρίζουν. Φτάνει πια να έρχονται εγκρίσεις μετρά που θα φεύγουν τα παιδιά.

«Για όνομα του θεού… ας βρεθούν λύσεις, άμεσες που θα απαλύνουν τον πόνο θα βοηθούν και θα στηρίζουν. Φτάνει πια να έρχονται εγκρίσεις μετρά που θα φεύγουν τα παιδιά»

Ο γονιός χρειάζεται εκείνη τη στιγμή τη βοήθεια. Εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Και δεν έχει χρόνο να τρέχει από υπηρεσία σε υπηρεσία για να αποδείξει τα αυτονόητα. Τον φτάνει ο πόνος του. Που δεν είναι ευκολά διαχειριστικός. Το είπα χίλιες φορές. Κτύπησα πόρτες και θα κτυπώ ώσπου να βρεθούν λύσεις. Επιβάλλεται να υπάρχει μόνιμη παρουσία κοινωνικού λειτουργού στο Μακάρειο. Να είναι εκεί να βοηθά άμεσα τους γονείς σε οτι χρειαστούν. Να μπορεί να τρέξει τις διαδικασίες να μην χρειάζονται μήνες για μια έγκριση είτε κάποιου βοηθήματος είτε της αγοράς κάποιου μηχανήματος. Επιβάλλεται να υπάρχει μόνιμη παρουσία ψυχολόγου που θα στηρίζει τις οικογένειες και τα μωρά.

Να είναι εκεί οπότε τον χρειαστούν. Να μιλήσει να καθοδηγήσει να παρηγορήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Δεν είναι τόσο δύσκολο για ένα σύγχρονο κράτος να υλοποιήσει αυτά τα απλά αυτονόητα πράγματα. Χθες μίλησα με όλους όσοι πιστεύω οτι μπορούν να βοηθήσουν. Είδα τον συγκλονισμό στα ματιά τους. Περιμένω ανθρωπινά οτι θα ξεκινήσουν σιγά σιγά να κινούν τα νήματα. Το οφείλουν. Θα μας βρουν όλους διπλά τους. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Για το όνομα του θεού ας κάνουμε κάτι όλοι μας και γρήγορα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση