ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στον Χαμπιαούρη η νέα «ιδέα» των εκπαιδευτικών οργανώσεων

Οι εισηγήσεις για τις απαλλαγές

Παραδόθηκε λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα η πρόταση - εισήγηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», την πρόταση παρέδωσε αυτοπροσώπως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, στον Υπουργό Παιδείας.

Όπως έγινε γνωστό από χθες, η εισήγηση που ετοίμασε η πλευρά των εκπαιδευτικών οργανώσεων έχει να κάνει με την πίστωση χρόνου. Δηλαδή, αν ένας εκπαιδευτικός αυτή τη χρονιά δουλέψει, για παράδειγμα, πέντε διδακτικές ώρες περισσότερες από τις προγραμματισμένες, την επόμενη ή την μεθεπόμενη χρονιά να του επιστραφούν σε απαλλαγές.

Διαβάστε, επίσης: Γ.Γ. ΠΟΕΔ προς ΔΗΣΥ: Αν επιθυμούν σύγκρουση θα την έχουν τα ψέματα τελείωσαν

Αυτή η «ιδέα», όπως την χαρακτήρισαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, εάν γίνει αποδεκτή απ’ ην κυβέρνηση θα αποσυρθούν όλα τα μέτρα που έχουν βάλει σε εφαρμογή από την περασμένη βδομάδα, και θα μπορέσουν να παρακαθήσουν σε μακροσκελές διάλογο για ουσιαστική αναβάθμιση της παιδείας.

Αυτό που αναμένεται να φανεί, είναι, αν η διυπουργική επιτροπή σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δουν θετικά αυτή την «ιδέα» των εκπαιδευτικών οργανώσεων και αποδεχθούν το αίτημα τους, έτσι ώστε να βρεθεί μια διέξοδος και να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές τους τελευταίους μήνες. Απάντηση στην πρόταση των εκπαιδευτικών απ΄την κυβέρνηση θα δοθεί εντός της ημέρας.

Πηγή: Η Καθημερινή / του Νικόλα Πέτρου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση