ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι θυμωμένοι μετεωρολόγοι υποτίμησαν την κακοκαιρία

Πιάστηκαν στον «ύπνο»

Αντρέας Γιωργαλλάς

Πολλές είναι οι φορές που οι μετεωρολογικοί λειτουργοί θύμωσαν όταν κάποιοι δημοσιογράφοι τους ρώτησαν αν τα χαμηλά βαρομετρικά με ονόματα από την Ελλάδα (πχ Ορέστης, Πηνελόπη) θα επηρεάσουν την Κύπρο. Σε αρκετές περιπτώσεις θύμωναν με τους συναδέλφους λες και είναι εμείς που δίναμε τα ονόματα. Εμείς αυτό που προσπαθούσαμε να μάθουμε, είναι την ένταση της κακοκαιρίας, ποιες περιοχές του νησιού θα επηρεαστούν και όχι αν θα ονομάζεται «Ορέστης», «Πηνελόπη», «Γιώρκος» και ούτω καθεξής. Υπήρχαν δε και οι περιπτώσεις που ειρωνεύονταν και με αγένεια δεν απαντούσαν στις ερωτήσεις μας για τα καιρικά φαινόμενα.


Ορμητικός κατέβηκε ο Πεδιαίος (pics,vid)

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες


Η ψεσινή κακοκαιρία έπιασε στον «ύπνο» την μετεωρολογική υπηρεσία και αυτό μάλιστα έγινε μέσω επίσημης παραδοχής, αφού όπως λέχθηκε το φαινόμενο υποτιμήθηκε χωρίς να υπάρξει κάποια προειδοποίηση για το κοινό.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο διευθυντής της Μετεωρολογικής υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, είπε: «Είναι αλήθεια αυτό που λέτε, με λύπη μου σας λέω ότι θα έπρεπε να έχει εκδοθεί μια προειδοποίηση, υποτιμήθηκε το φαινόμενο, άρχισε εντελώς διαφορετικά με πιο ήπιες νεφώσεις θα έλεγα ενώ ενισχύθηκε πολύ σύντομα στο εσωτερικό της Κύπρου από την Πάφο. Ναι σήκωνε μια προειδοποίηση, αυτό είναι αλήθεια».
Να σημειώσουμε βεβαίως ότι υπάρχουν και άτομα στην υπηρεσία μετεωρολογίας που είναι ιδιαίτερα πρόθυμα να ενημερώσουν αλλά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τις πιο πάνω συμπεριφορές που δεν τιμούν κανέναν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X