ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι περίεργες συμπεριφορές του Τζιωνή που προκάλεσαν εντύπωση

Τα ακροβατικά, τα σενάρια και το «μυστήριο»

Δημήτρης Λουκά

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δίκες της πολύκροτης υπόθεσης του διπλού φονικού που συγκλόνισε το παγκύπριο. Ο Λοΐζος Τζιωνής θεωρείται ως ένας από τους βασικούς ύποπτους για τη δολοφονία των Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου.


«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Κύπρο - Ποτάμια οι δρόμοι (vids)


Ο μάρτυρας κατηγορίας, Σάββας Σιαμούτης ολοκλήρωσε τη μαρτυρία του χθες, 4/12. Κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας του ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο Λοχίας, έκανε αναφορές προς το πρόσωπο του Λοίζου Τζιωνή και συγκεκριμένα για τη συμπεριφορά του Τζιωνή κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Μεταξύ των όσων ακούστηκαν στο δικαστήριο ήταν η έντονη ανησυχία του Τζιωνή σε κάποιες περιπτώσεις κατά την διάρκεια των ανακρίσεων αλλά και κάποιες περίεργες συμπεριφορές του.

Τα ακροβατικά

Εντύπωση προκάλεσε όταν ο ύποπτος αναφέρθηκε ότι έχει κάποιες ικανότητες ώστε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι μπήκε από το παράθυρο της οικίας που ήταν ψηλό. Μπροστά από τους ανακριτές στα γραφεία του ΤΑΕ, ο Τζιωνής άρχισε να κάνει τα ακροβατικά του, για να τους δείξει ότι μπορούσε να το καταφέρει. Σε κάποια φάση όπως ανάφερε χαρακτηριστικά και ο κύριος Σιαμούτης «έκαμε καβάτζι τζαι επαρπατούσε με το ένα χέρι». Ο μάρτυρας κατηγορίας ζήτησε από τον κατηγορούμενο αν μπορεί να τον βιντεογραφήσει, πράγμα που δέχθηκε ο Τζιωνής. Άξιον απορίας είναι πως μπορεί ένας άνθρωπος που θεωρείται ύποπτος για την άγρια δολοφονία του ζεύγους να έχει όλη αυτή την ενέργεια αλλά και διάθεση για να κάνει ακροβατικά και μάλιστα μπροστά στους ανακριτές.


Άθλιες συνθήκες διαβίωσης μητέρας μονογονιού τριών παιδιών


Οι αντιφάσεις Τζιωνή και τα σενάρια

Στις καταθέσεις του, ο Λοΐζος Τζιώνης έδωσε τρία διαφορετικά σενάρια για το ποιος ήταν ο δολοφόνος εκείνης της νύχτας. Στην αρχή πήγε να εμπλέξει στην υπόθεση τα αδέρφια Χαραλάμπους γιατί είχαν διαφορές μεταξύ τους όπως ισχυρίστηκε. Στην συνέχεια έδωσε ως φονιά τον Μάριο Χατζηξενοφώντος, αλλά δεν το είπε στην αρχή στους ανακριτές γιατί «εν κοπέλλιν του Αλεξουθκιού» και φοβόταν για τη ζωή του. Τέλος και καλύτερο, έδειξε ως δολοφόνο τον ετεροθαλή αδερφό του, Λευτέρη Σολωμού γιατί τον είδε «μεστα αίματα».
Οι αντιφάσεις του Τζιωνή μέσα από τις αλλαγές εκδοχών που έδινε, έκανε τους ανακριτές να λένε μεταξύ του «εν μαλλωμένος με την αλήθεια».

Όταν ο μάρτυρας κατηγορίας αναφερόταν στην μέρα που πήγαν στην οδό Σκιάθου 3 στην Αγλατζιά και εντόπισαν το φουρνί που ήταν κρυμμένη μια τσάντα με ρούχα, ο ίδιος ο μάρτυρας ένιωσε έντονη οσμή από χλωρίνη, πράγμα που έδειχνε ότι επιχείρησαν να καταστρέψουν τεκμήρια. Εκεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο κύριος Σιαμούτης μετέφερε τα λόγια του Τζιωνή που του είπε εκείνη την ημέρα «ενεν εγώ εν ο αρφός μου». Στο σημείο αυτό ήρθε το άγριο ξέσπασμα του Λευτέρη εναντίον του Τζιώνη μέσα στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου. «Πόσα ψέματα ρε, ίντα αρφός είσαι;», έλεγε κλαίγοντας.

Και ενώ ο Τζιωνής τελικά κατηγόρησε τον Λευτέρη για τη δολοφονία και ότι ήταν αυτός που επιχείρησε να καταστρέψει τα τεκμήρια, αποκαλυπτόταν μέσα από την κατάθεση στο δικαστήριο ότι σε πολλές περιπτώσεις ήθελε να τον προστατέψει. Ο Τζιωνής ζήτησε από τον ανακριτή να προστατέψει τον Λευτέρη, γιατί «εν καλό μωρό, εν ταλαιπωρημένο μωρό». Ενώπιον της αίθουσας πολλοί ήταν αυτοί που παραξενεύτηκαν όταν το άκουσαν αυτό. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Τζιωνής είπε στους ανακριτές ότι κουρεύτηκε για να μοιάζει στον Λευτέρη και να συλληφθεί αυτός αντί ο αδερφός του. Αν μη τι άλλο η συμπεριφορά του και σε αυτή την περίπτωση προκαλεί απορία. Πως μπορεί από την μια να δίνει τον αδερφό του ως το πρόσωπο που δολοφόνησε τους δύο και από την άλλη να ζητά από την αστυνομία να τον προστατέψουν.

Μυστήριο και ερωτήματα που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί προκαλεί το tablet που βρέθηκε κοντά στο σπίτι που διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν εντός του Δικαστηρίου η συγκεκριμένη ηλεκτρική συσκευή ανήκει στο νούμερο ένα κατηγορούμενο (Τζιωνή). Μυστήριο παραμένει το γεγονός ότι ήταν αδύνατον οι ειδικοί να το ξεκλειδώσουν και στάλθηκε στο εξωτερικό, ενώ μέχρι σήμερα η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Ερωτήματα προκύπτουν ως προς το γιατί ο Τζιωνής είχε το tablet μαζί του σε μια διάρρηξη, μια διάρρηξη που εξελίχθηκε σε στυγερή δολοφονία αλλά και γιατί το ξεφορτώθηκε σε διπλανό χωράφι της οικίας.

Οι πιο πάνω είναι μόνο κάποιες από τις συμπεριφορές του Τζιωνή που προκάλεσαν μουρμουρητά και κάποιες έντονες αντιδράσεις εντός της δικαστικής αίθουσας. Προκάλεσαν επίσης και απορίες για το ποιος πραγματικά ήταν ο σκοπός του Τζιωνή και τι ήθελε να πετύχει μέσα από αυτές τις αντιφατικές συμπεριφορές.

Η δική θα συνεχιστεί αύριο στις 9:00 και το 24Νews θα βρίσκεται εκεί για να μεταφέρει τις εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X