ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οδηγοί προσέξτε - Οδήγηση με δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Συμβουλές από την Αστυνομία

Είναι βέβαιο ότι στον αυτοκινητόδρομο, όπως άλλωστε και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, κάθε απρόβλεπτο γεγονός μπορεί να προκαλέσει δυστύχημα. Απρόβλεπτο γεγονός κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, μπορεί να είναι και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν απότομα και ο οδηγός να έχει να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες καταστάσεις. Ακολούθως, παρατίθενται χρήσιμες συμβουλές για οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες:


«Χαλασμός» απόψε - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση


Άνεμος

Όσο πιο γρήγορα οδηγείτε, τόσο πιο εύκολα μπορεί να εκτραπεί το όχημά σας από την πορεία του από κάποιο ξαφνικό, δυνατό και στιγμιαίο ρεύμα ανέμου. Σε περιπτώσεις ισχυρού ανέμου (κυρίως αν είναι πλευρικός), ο μόνος τρόπος για να μην κινδυνεύετε από μια ανεπιθύμητη εκτροπή προς τα πλάγια, είναι να ελαττώσετε την ταχύτητά σας.

Ομίχλη

Σε περίπτωση ομίχλης, ένα ακινητοποιημένο όχημα, ένα όχημα που παρεκκλίνει από την πορεία του ή επιβραδύνει ξαφνικά κλπ., είναι πιθανοί κίνδυνοι που σε περιπτώσεις ομίχλης μπορούν να αποβούν μοιραίοι. Για το λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και χρήση των φώτων ομίχλης.

Βροχόπτωση

Οι επιφάνειες των αυτοκινητόδρομων είναι γενικά επίπεδες και έχουν πολύ μεγάλο πλάτος, οπότε η απορροή του νερού γίνεται δύσκολα. Λόγω αυτού του γεγονότος, οι αποστάσεις ακινητοποιήσεως αυξάνονται, καθώς και οι κίνδυνοι ολισθήσεως λόγω του νερού. Σε περίπτωση που θα συναντήσετε βροχή κατά την πορεία σας, πρέπει να μειώσετε την ταχύτητα σας και να κρατήσετε μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας.

Σε περιπτώσεις δυνατής βροχής να ανάψετε τα φώτα κινδύνου ή και τα μπροστινά φώτα ομίχλης.

Γενικά πριν από κάθε ταξίδι, φροντίστε για την καλή κατάσταση των ελαστικών σας και βεβαιωθείτε ότι οι υαλοκαθαριστήρες σας λειτουργούν.

Η οδήγηση σε άσχημες καιρικές συνθήκες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ψυχραιμία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οδηγείτε συντηρητικά τηρώντας πάντοτε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση