ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Χαλασμός» απόψε - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, σε πολλές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα περισσότερα φαινόμενα να επηρεάζουν τα νότια, τα ανατολικά και το εσωτερικό. Τοπικά οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσουν σταδιακά χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και κατά τόπους παροδικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.


Νεκρός 34χρονος από Γρίπη Α στο νοσοκομείο Λευκωσίας


Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το πρωί, στα προσήνεμα, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Αύριο το βράδυ, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως κοντά στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.


«Έν πολλά εύκολο να σκοτώσεις, έν όπως τα έργα»


Το Σάββατο, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, κατά το διήμερο, για να παραμείνει γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κίτρινη Προειδοποίηση μέχρι αύριο

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Κίτρινη Προειδοποίηση για μεγάλες ποσότητες βροχές, με ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης, μέχρι τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «βροχές και αργά το απόγευμα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση δυνατόν να ξεπεράσει, τοπικά, τα 55 χιλιοστόμετρα κατά το 24ωρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X