ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το σκηνικό του καιρού μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Τι αναφέρει ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός Μιχάλης Μούσκος

Ανακοινώσεις

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές θα είναι ο καιρός μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, που ανήμερα της Πρωτοχρονιάς προβλέπει ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες ελαφρές τοπικές βροχές.

Συγκεκριμένα, ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός Μιχάλης Μούσκος ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Πρωτοχρονιά δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και «κάτι χειμωνιάτικο».

Μέχρι το Σάββατο οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται στους 21 βαθμούς Κελσίου τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια, είπε, προσθέτοντας ότι στο εσωτερικό η θερμοκρασία είναι στους 5 βαθμούς πάνω από τη μέση τιμή της εποχής που 16 βαθμοί. Στα παράλια η μέση τιμή της εποχής είναι οι 18 βαθμοί και ως εκ τούτου η θερμοκρασία των ημερών είναι 3 βαθμούς ψηλότερη από τη μέση τιμή, συμπλήρωσε.

Περαιτέρω αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών, εξήγησε πως δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι μέχρι την Κυριακή. Είπε πως θα επικρατεί ηλιοφάνεια με κάποιες νεφώσεις «δεξιά κα αριστερά».

Συνεχίζοντας είπε πως τη Δευτέρα της Πρωτοχρονιάς ίσως έχουμε αυξημένη νέφωση και μικρή πιθανότητα για κάποιες βροχές, με πιθανότερο να μην βρέξει.

Παρατήρησε ότι ο καιρός συνεχίζει «με ανομβρία», προσθέτοντας ότι «έχουμε αυτόν τον άσχημο Δεκέμβρη με τη βροχόπτωση να κυμαίνεται στον 30% της κανονικής για τον μήνα».

Ανέφερε ότι ο Νοέμβριος δεν ήταν ιδιαίτερα άσχημος σε σχέση με τη βροχόπτωση, που έφτασε στο 87% της κανονικής βροχόπτωσης, αλλά ο Δεκέμβρης ήταν ένας άσχημος, άνυδρος μήνας, ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες έχει αρκετή βροχόπτωση.

Ο κ. Μούσκος ευχήθηκε να διαψευσθεί το εποχικό μοντέλο που φέρει εξίσου κακούς σε βροχόπτωση και τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, αλλά και εξίσου θερμούς σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, και στη συνέχεια να έχουμε καλύτερο χειμώνα επειδή χρειαζόμαστε πολλές βροχές, όπως επεσήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση