ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυξημένα μέτρα για διαρρήξεις από την Αστυνομία

Οι Αρχές συστήνουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχει αύξηση στις διαρρήξεις και στις κλοπές αυτή την περίοδο, δήλωσε την Τετάρτη στο ΚΥΠΕ, η λειτουργός του Κλάδου επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι η Αστυνομία πέραν από τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνει συμβουλεύει τους πολίτες να είναι υποψιασμένοι και να λαμβάνουν και αυτοί τα δικά τους προληπτικά μέτρα.

Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει αύξηση στις διαρρήξεις και στις κλοπές αυτή την περίοδο, η κ. Κωνσταντίνου απάντησε ότι δεν υπάρχει αύξηση σημειώνοντας ότι υπήρξαν κάποια περιστατικά τα οποία επιλήφθηκε άμεσα η Αστυνομία.

Η κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι η παρουσία της Αστυνομίας αυτές τις μέρες είναι ιδιαίτερα έντονη και εμφανής σε εμπορικούς δρόμους και πολυσύχναστα μέρη προσθέτοντας ότι από την περασμένη Παρασκευή, με την έναρξη της εορταστικής περιόδου, τα μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός διεξάγοντας μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες για αποτροπή αδικημάτων κατά περιουσίας, όπως διαρρήξεις και κλοπές, αλλά και εις βάρος πολιτών που κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους και πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους, όπως κλοπές τσαντών και πορτοφολιών.

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντίνου η Αστυνομία πέραν από τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνει συμβουλεύει τους πολίτες να είναι υποψιασμένοι και να λαμβάνουν και αυτοί τα δικά τους προληπτικά μέτρα για την προστασία της περιουσίας τους.

Μεταξύ άλλων, είπε, ότι οι πολίτες που θα απουσιάσουν από τις οικίες τους καλούνται όταν λείπουν από το σπίτι, να μην αφήνουν ενδείξεις που να προδίδουν την απουσία τους και να φροντίζουν το σπίτι να είναι καλά κλειδωμένο και να συνεργάζονται με γείτονες της εμπιστοσύνης τους, για την αλληλοεπιτήρηση των σπιτιών τους.

Επιπρόσθετα, ανέφερε, συστήνεται όπως οι πολίτες περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τη φύλαξη χρηματικών ποσών και πολύτιμων αντικειμένων στους χώρους διαμονής τους.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες καταστημάτων, η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι καλούνται να αφήνουν ανοικτές και χωρίς περιεχόμενο τις ταμειακές μηχανές των καταστημάτων τους, να μην αφήνουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε επισφαλή σημεία, να μην αφήνουν εκτεθειμένη την περιουσία τους και να έχουν μεριμνήσει για την εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού.

Ανέφερε ακόμη ότι συμβουλεύονται οι πολίτες, όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους, όταν περπατούν να έχουν τα λεφτά και τις πιστωτικές τους κάρτες στις μπροστινές τσέπες των ενδυμάτων τους και καλό θα ήταν να μην έχουν μαζί τους μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά τα απολύτως απαραίτητα.

Η Αστυνομία, είπε η κ. Κωνσταντίνου, καλεί το κοινό, τις γιορτινές αυτές μέρες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία.

«Στις περιπτώσεις όπου περιέλθουν στην αντίληψή του οποιεσδήποτε πληροφορίες ή κινήσεις υπόπτων προσώπων ή και οχημάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας ή και της νύκτας να ενημερώνει αμέσως τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή να επικοινωνεί με τον πλησιέστερο αστυνομικό Σταθμό», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση